Image
På den gamla Växthustomten i Floda utanför Göteborg planeras för 200 till 300 nya bostäder.

AF Gruppen och Kynningsrud utvecklar nytt bostadsområde i Floda

Bostäder AF och Kynningsrud har förvärvat mark i attraktiva Floda för att tillsammans utveckla 200 till 300 nya bostäder på bekvämt pendlingsavstånd till Göteborg. Kommunen har lämnat positivt planbesked och arbetet med detaljplan för projektet kan starta.


Svenska Hus köper vid Flodamotet.

Svenska Hus köper och utvecklar i Floda

Transaktioner Flodamotet strax öster om Göteborg får ett nytt ansikte. Svenska Hus har köpt det välkända möbelhuset och två angränsande fastigheter längs E20 och förvärvet är strategiskt och parallellt med kommunens satsning på en ny trafikplats.


Nordic Wellness öppnar i Floda.

Svenska Hus hyr ut till Nordic Wellness

Uthyrning Svenska Hus hyr ut ytterligare lokaler på Floda Torg, strax utanför Göteborg. Nordic Wellness öppnar en expressklubb på en yta om strax under 300 kvadratmeter. Kontraktet löper på tio år och uthyrningen omfattar ytor anpassade för gym i markplan på torget. Inflyttning sker 1 december 2019.


Svenska Hus köper 13 600 kvadratmeter

Transaktioner Svenska Hus har köpt fastigheter i Floda, Lerums kommun. Förvärvet omfattar tre fastigheter, med en uthyrbar area om cirka 13 600 kvadratmeter, och i dessa ryms såväl butiker, lokaler för kommun och landsting som bostäder.


Citycon säljer handelsfastighet i Floda

Transaktioner Citycon säljer en fastighet i Floda utanför Göteborg. Köpeskillingen uppgår till drygt 84 miljoner kronor.