Image

JM bygger med trådlöst ljud i badrummet

Bygg/Arkitektur I JM:s första bostadskvarter i Södra centrum i Göteborg tar bolaget ett nytt steg mot att anpassa boendet till hushållens levnadsvanor, med funktioner som trådlös ljudanläggning i badrum, lägenhetsförråd bredvid bostaden och låsbara cykelboxar.
Publicerad den 5 Oktober 2015
Light Factory. Bild: Tengbom
Light Factory.

På platsen som en gång var Willys parkering vid Mölndalsvägen pågår ett intensivt förändringsarbete. JM och Skanska kommer att förtäta området genom att göra plats för 600 nya bostäder, kaféer, restauranger och butiker.

– Här bygger vi för stadsmänniskor och lägger in funktioner i boendet som gör livet bekvämare. Bland annat har vi placerat lägenhetsförråden direkt i anslutning till bostaden säger Henrik Sjölin, projektledare på JM. Enligt våra undersökningar är det förvaring som står högst på våra kunders önskelista och nu skapar vi nya möjligheter för det. Ett annat exempel är att underlätta för stans växande skara cyklister. Förutom plats för underhåll och skötsel erbjuds de boende att hyra låsbara cykelboxar för säkrare förvaring av cykeln.

JM:s första kvarter blir ett konceptboende på tio våningar med fokus på belysning, inredning och sociala mötesplatser. Här finns plats för 234 bostäder om 1-5 rum och kök. Försäljning påbörjas under oktober 2015.

- Modern design kräver modern teknologi. Alla badrum får en trådlös ljudanläggning. I loungerna kommer det att finnas trådlöst nätverk, rejäla soffgrupper och kaffemaskin. Vi försöker bemöta det växande intresset för umgänge utanför den egna bostaden, säger Anna Dahl, inredningsansvarig på JM.

I Light Factorys entréplan finns totalt 1 000 kvadratmeter yta för verksamhetslokaler.
– Café med nybakat bröd, kvalitativ kvartersrestaurang med take away, kemtvätt och cykelverkstad är exempel på sådant vi tror fungerar, men vi planerar att låta de boende komma med önskemål. Det är viktigt för oss att utbudet lyfter området, säger Henrik Sjölin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige