Image

Bolagen som ger högst direktavkastning i branschen

Lista Vilket av fastighetsbolagen ger egentligen bäst direktavkastning? Fastighetssverige har kartlagt samtliga bolag – här är hela listan.


Ledande byggaktörer tar gemensamt grepp för att säkra arbetsplatserna.

Byggbolag tar gemensamt ansvar för säkrare arbetsplatser

Bygg/Arkitektur Veidekke, Peab, Skanska, och JM tar i samarbete med ID06 AB ett steg längre för att på ett enkelt sätt följa upp att alla som vistas på en arbetsplats har adekvat utbildning för att utföra riskabla arbetsmoment. Kravet på detta har funnits länge och nu kommer en lösning att enkelt kunna följa upp efterlevnad.


Johan Skoglund.

JM säljer entreprenadverksamheten i Norge

Bolag JM har tecknat avtal om försäljning av den externa entreprenadverksamheten i Norge, JM Entreprenör AS, till Vicon AS, ett bolag i norska KB Gruppen AS. Överenskommet företagsvärde uppgår till cirka 40 miljoner kronor.JM har tecknat avtal om försäljning av den externa entreprenadverksamheten i Norge, JM Entreprenör AS, till Vicon AS, ett bolag i norska KB Gruppen AS. Överenskommet företagsvärde uppgår till cirka 40 miljoner kronor.


I samma kvarter som Bo Aktivt ska utveckla sitt unika koncept ska JM bygga ägarlägenheter. Kommunalrådet Bo Vorberg är nöjd över att Härrydas bostadsmarknad får en ny upplåtelseform.

Ägarlägenheter på gång i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur De första ägarlägenheterna är på gång i Mölnlycke centrum. På torsdagen beslutade kommunstyrelsen att låta fastighetsbolaget JM planera och bygga två nya bostadskvarter med cirka 65 lägenheter på Idrottsvägen i centrala Mölnlycke.


JM vill bygga drygt 130 nya bostäder vid Djurgårdsplatsen i Majorna i Göteborg.

JM får andra chans i göteborgskt drömläge

Bostäder Bostadsutvecklaren väntas få ytterligare en chans på sig att utveckla drygt 130 bostäder i ett av Göteborgs mest eftertraktade områden.


Balder köper i Göteborg – och säljer i Stockholm

Transaktioner Fastighetssverige kan nu berätta att Balder köpt loss en göteborgsk koloss under radarn – samtidigt säljer man drygt 10 000 kvadratmeter kontor på Liljeholmen.


Bostadsutvecklarna säljer mer i år, men byggstartar färre nya lägenheter.

Bostadsutvecklarna säljer bättre men byggstartar mindre

Bygg/Arkitektur Under Q2 sålde de noterade bostadsutvecklarna sålt 20 procent fler bostäder än under motsvarande kvartal förra året – samtidigt som de har byggstartat sex procent färre.


Markus Heino.

JM köper bostadsfastighet i Helsingfors

Bostäder JM fullföljer och utökar förvärv av en välbelägen industrifastighet i Hertonäs, Helsingfors med tillträde och erläggande av likvid under det tredje kvartalet 2019. Förvärvet uppgår till cirka 360 miljoner kronor. Fastigheten har erhållit lagakraftvunnen detaljplan och förvärvet möjliggör en utveckling av 1 000 bostäder.


Johan Skoglund.

JM säljer tre bostadsprojekt för 1,2 miljarder

Transaktioner JM har tecknat avtal med Aberdeen Standard Investment om försäljning av tre hyresrättsfastigheter. Affären uppgår till 1,2 miljarder kronor.


Johan Skoglund.

JM köper mark på Ekerö

Transaktioner JM har tecknat slutligt avtal om förvärv av detaljplanelagd mark för utveckling av bostäder.


Solvallastaden

De tar hem Solvallastadens upplopp

Bolag Klart vilka som travar hem markanvisningar för 237 miljoner kronor i Solvallastadens sista kvarter. Två aktörer delar på 270 bostadsrätter, kommersiella lokaler och en förskola.


JM får ingen lönsamhet i husverksamheten.

Därför skrotar JM husverksamheten

Bolag JM:s vd Johan Skoglund berättar varför bolaget är kvar i startgroparna byggåret 2019 och varför man lägger ner sin husverksamhet.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM: Minskat resultat – verksamhet avvecklas

Bolag I JM:s Q1-rapport inkluderas en engångskostnad om 180 miljoner kronor för avveckling av Region Hus i JM Entreprenad.


Han ger högst direktavkastning i branschen

Ekonomi/Finansiering Sedan Serneke slopat utdelningen har branschen ett nytt namn på direktavkastningstronen. Fastighetssverige har kartlagt de noterade bygg- och fastighetsbolagen – här är hela listan.


Hans Biörk (Skanska), Charlotte Strömberg (Castellum), Göran Grosskopf (Peab) och Fredrik Persson (JM) är några av de ordförande som kvitterar ut allra störst styrelsearvoden under 2019.

Lista: De plockar ut högst styrelsearvoden 2019

Lista Styrelsearvodena i de noterade bygg- och fastighetsbolagen fortsätter att öka. Fastighetssverige har kartlagt vilka bolag som höjer arvodena mest, och kan samtidigt konstatera att nivåerna skiljer avsevärt mellan flera konkurrenter.


Trondheim.

JM köper i Trondheim

Transaktioner JM förvärvar fastighet centralt i östra Trondheim. Fastigheten har lagakraftvunnen detaljplan som möjliggör utveckling av cirka 170 bostäder.


Drammen.

JM fortsätter göra affärer i Norge

Transaktioner Efter att tidigare i veckan ha sålt fastigheter i Skien och Röyken fortsätter JM göra affärer i Norge. Nu köper bolaget en fastighet i Drammen utanför Oslo.


Uppsala.

JM köper i Uppsala

Transaktioner JM har tecknat avtal om förvärv av mark för cirka 200 byggrätter. Fastighetsvärdet i affären uppgår till 85 miljoner kronor.


Rickard S Dahlberg, CIO på NREP.

NREP köper i Stockholm – och tecknar villkorat avtal om vidareöverlåtelse till JM

Transaktioner NREP förvärvar kontorsfastigheter på Stora Essingen och tecknar samtidigt villkorat avtal om vidareöverlåtelse till JM.


Johan Skoglund.

JM höjer utdelningen

Bolag JM redovisar lägre resultat men höjer utdelningen med en krona till 12,00 kronor (11,00).