Image
Kvarteret Flora byggstartades 2023.
Kvarteret Flora byggstartades 2023. Bild: JM

JM säljer hyresrättsfastighet för en halv miljard

Transaktioner JM har tecknat avtal om försäljning av en hyresrättsfastighet i Söderdalen, Järfälla. Affären uppgår till 497 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Juni 2024

Fastigheten som avyttras är projektet Flora, som består av 155 bostäder och ingår i det större utvecklingsområdet Söderdalen centralt i Järfälla där JM genomför bostadsprojekt med olika upplåtelseformer. Fastigheten är under uppförande, med planerat frånträde under det tredje kvartalet 2025 då den beräknas vara färdigställd.

Affären kommer att från och med det andra kvartalet 2024 intäkts- och resultatredovisas successivt under projektets genomförande inom affärssegment JM Fastighetsutveckling. Full likvid kommer att erhållas i samband med frånträdet 2025.

Utvecklingen av hyresbostäder i Söderdalen har möjliggjort högre takt och snabbare värderealisering i bostadsutvecklingen med parallellt genomförda projekt av bostadsrätter och hyresbostäder.

– Det är glädjande att nyproducerade högkvalitativa hyresrättsfastigheter är efterfrågade. Avyttringen av Flora stärker förutsättningarna för investeringar i nya projekt inom ramen för vår strategi att utveckla hyresfastigheter på egen mark, säger Nicklas Backfjärd, chef JM Fastighetsutveckling

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige