Image
En tidig strukturstudie för området, där det kan bli 1000 nya bostäder i centrala Partille.
En tidig strukturstudie för området, där det kan bli 1000 nya bostäder i centrala Partille. Bild: Semrén & Månsson arkitekter

Svenska Hus vill satsa i Partille

Bostäder Svenska Hus har påbörjat planarbetet tillsammans med Partille kommun i syfte att bygga 1 000 nya bostäder i centrala Partille. Planarbetet startade nu i december 2022 och ska vara färdigt 2025.
Publicerad den 16 Maj 2023

Läget är perfekt och projektet är en fantastisk möjlighet menar Henrik Sjölin, fastighetsutvecklingsansvarig för Svenska Hus i Göteborg.
– Det är en stor fastighet med gigantisk potential. Det är pusselbiten som har saknats i centrum. Projektet kommer att förflytta Partille från förort till förstad. Det är roligt att äntligt komma i gång med projektet. Partille är en stadsdel där vi idag äger ett flertal fastigheter och utvecklingen är ett led i att skapa en helt ny förstad, säger Henrik Sjölin.

Det nya bostadsområdet ligger mitt i ett etablerat centrumläge med Partille Arena, livsmedelsaffärer, gym och annan väl fungerande centrumverksamhet och kollektivtrafik.
Planarbetet startade nu i december 2022 och ska vara färdigt 2025. Just nu pågår parallella uppdrag med fyra utvalda arkitektkontor vilka kommer att utvärderas till hösten.

– Området ligger strategiskt och blir en naturlig fortsättning på utvecklingen i centrum. Förutom att möjliggöra för stadskvarter ska vi även utnyttja läget vid Säveån som en kvalitét i stadsmiljön säger Karin Börjesson, planarkitekt på Partille kommun.

– Det är ett spännande utvecklingsprojekt för Svenska Hus där vi tillsammans med kommunen kan fortsätta det positiva arbetet med att stärka centrala Partille, säger Svenska Hus styrelsordförande Lennart Karlsson Projektet är ett lysande exempel på hur vi arbetar med stadsutveckling. Vi tänker långsiktigt, affärsmässigt, innovativt och med tydligt fokus på våra kunders behov och efterfrågan.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige