Image
En tidig visualisering för kvarteret.

Svenska Hus får planbesked i Fix-området

Bostäder Svenska Hus har erhållit planbesked av Stadsbyggnadsnämnden i Göteborg med syfte om att bygga 200 nya bostäder och kommersiella lokaler i Majorna i Göteborg.


Niklas Simonsson.

Niklas Simonsson återvänder till Svenska Hus

Bolag Niklas Simonsson återvänder till Svenska Hus och nu i rollen som affärsutveckling för kommersiella fastigheter. Han har tidigare arbetat inom uthyrning på Svenska Hus under många år men har de fyra sista åren arbetat på Vasakronan i Göteborg med ansvar för projektuthyrning inom nyproduktion.
– Det är känns väldigt bra att Niklas återvänder till oss, säger Nils Rydh, vd på Svenska Hus.


Anna Lorentz.

Svenska Hus rekryterar från JLL

Bolag Anna Lorentz har utsetts som ny regionchef i Stockholm för att leda och utveckla verksamheten där. Anna Lorentz har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen från både utveckling, uthyrning samt förvaltning och har även mer än tio års erfarenhet som ledare. Hon ansluter till Svenska Hus från JLL.
– Det här känns riktigt bra, säger Nils Rydh, vd på Svenska Hus.


Anna Hurtig blir ny regionchef i Skåne hos Svenska Hus.

Svenska Hus köper i Stockholm och utser ny regionchef i Skåne

Bolag Svenska Hus förvärvar en fastighet för bostadsutveckling i Nynäshamn söder om Stockholm. Samtidigt utser man Anna Hurtig till ny regionchef i Skåne för bolaget.


Svenska Hus säljer till ABG Fastena i Göteborg.

ABG Fastena köper av Svenska Hus i Göteborg

Transaktioner Svenska Hus har ingått avtal om försäljning av en fastighet i Göteborg för drygt 190 miljoner till ABG Fastena, som tillträdde den 17 december.
– Genom försäljningen skapar vi oss utrymme för nya investeringar, säger Lennart Karlsson, tillförordnad vd på Svenska Hus.


Nils Rydh.

Här tar Svenska Hus nästa steg på tillväxtresan

Bolag Svenska Hus hittade lösningen på sin vakanta vd-stol internt. Tillträdande vd:n Nils Rydh berättar för Fastighetssverige hur han ser på rollen, om Svenska Hus tillväxtplaner och om satsning på projektutveckling.


Nils Rydh och Måns Johannesson.

Nils Rydh blir ny vd för Svenska Hus

Bolag Nils Rydh, för närvarande ansvarig för projektutveckling på Svenska Hus, tillträder som vd för bolaget den 1 januari 2022. Styrelsen ser detta som ett naturligt steg att med ny kraft fortsätta utveckla bolaget genom entreprenörsanda och driv som skapar både långsiktiga värden och samhällsnytta.


Wilfast och NRP utvecklar en ny logistikfastighet för Martin & Servera i Norrköping.

Wilfast och NRP utvecklar en ny logistikfastighet för Martin & Servera i Norrköping

Bygg/Arkitektur Wilfast har tillsammans med Ness, Risan & Partners (NRP), fått i uppdrag av Martin & Servera att bygga och förvalta ett nytt lager på drygt 30 000 kvadratmeter i Herstadberg i Norrköping.


Jennifer Rosenborg, Nils Rydh och Ulf Holmberg.

Wilfast rekryterar från Platzer, CBRE och Sustend

Bolag Förvaltningsbolaget Wilfast, med förvaltning av fastigheter i Sverige, Danmark och Finland, fortsätter att växa och anställer tre nya medarbetare till kontoret i Göteborg.


CBRE värvar i Göteborg

Bolag CBRE stärker sin position i Göteborg genom att rekrytera senior director inom capital markets.


Alaska hyr ut drygt 4 000 kvadratmeter

Uthyrning Alaska Fastigheter har tecknat avtal med fem olika hyresgäster om sammanlagt 4 250 kvadratmeter i Sisjön, Göteborg.


Alaska hyr ut till Sportshopen i Sisjön

Uthyrning Alaska Fastigheter hyr ut 4 500 kvadratmeter till Sportshopen som öppnar sin första butik i Göteborgsområdet.


Första spadtaget för Alaskas miljardsatsning i Sisjön

Bygg/Arkitektur I går togs första spadtaget för Alaska Fastigheters miljardsatsning i Sisjön. Det är byggvarukedjan Bauhaus som påbörjar bygget av ett 17 000 kvadratmeter stort varuhus.


Aspelin Ramm går in i Alaskas Sisjöprojekt

Bolag Alaska och Aspelin Ramm har inlett ett samarbete runt den fortsatta fastighetsutvecklingen i Sisjön, Göteborg. I ett första skede utvecklar bolagen gemensamt en kontors- och handelsfastighet om cirka 40 000 kvadratmeter vid den norra infarten till Sisjön, alldeles intill Söderleden.


Alaska säljare i Högsbo-affär

Transaktioner För två veckor sedan berättade vi att Estea köpt två fastigheter i Högsbo i Göteborg för cirka 180 miljoner kronor. Säljare i affären var Alaska Fastigheter.


Bauhausuthyrning markerar startskott för miljardsatsning

Bygg/Arkitektur Uthyrningen till Bauhaus på 17 000 kvadratmeter innebär att Alaska nu påbörjar fastighetsutvecklingen vid den norra infarten till Sisjön, intill Söderleden. Totalt planeras för cirka 100 000 kvadratmeter handel och kontor.


Pulsen siktar på att växa

Bolag Pulsen AB, Sveriges äldsta IT-företag, äger också 110 000 kvadratmeter lokalyta. I våras rekryterades Nils Rydh för att leda Pulsens fastighetssatsning.
- Avsikten är att växa på fastighetssidan, säger han.