Image
Anna Hurtig blir ny regionchef i Skåne hos Svenska Hus.
Anna Hurtig blir ny regionchef i Skåne hos Svenska Hus. Bild: Svenska Hus

Svenska Hus köper i Stockholm och utser ny regionchef i Skåne

Bolag Svenska Hus förvärvar en fastighet för bostadsutveckling i Nynäshamn söder om Stockholm. Samtidigt utser man Anna Hurtig till ny regionchef i Skåne för bolaget.
Publicerad den 13 Januari 2022
Telegrafen 7 i Nynäshamn. Bild: Svenska Hus
Telegrafen 7 i Nynäshamn.

Fastigheten, Telegrafen 7, är belägen i kvarteret Telegrafen och Vaktberget i norra Nynäshamn där en helt ny stadsdel med kontor, handel och cirka 1 200 nya bostäder håller på att byggas. Fastighetsägande bolag försattes i konkurs 2020 och fastigheten har sålts till Svenska Hus med tillträde 12 januari 2022.
– Köpet ger oss möjlighet till att utveckla nytt i en växande stadsdel, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig och affärsutvecklare på Svenska Hus.

På fastigheten finns idag cirka 5 500 BTA byggrätt plus tre befintliga huskroppar som erbjuder utvecklingsmöjligheter och är belägna vid Sjötelegrafens Köpcentrum. Ny detaljplan antogs 2018 och Svenska Hus planer är att konvertera befintliga kontorshus till bostäder som delvis kommer att erbjuda havsutsikt. Idag finns även befintligt rivningslov vilket gör att vi snabbt kan påbörja konverteringen.
– För oss på Svenska Hus är det här ett mycket spännande förvärv där vi kan komma i gång snabbt och får vara med i en tidig fas att påverka projektets utveckling. Samtliga byggnader har en stabil grund och struktur som ger goda förutsättningar till att utvecklas till bra och attraktiva bostäder, säger Niklas Gahm, fastighetsutvecklingschef i Stockholm på Svenska Hus.
– Vi är glada över att vi fick möjlighet att förvärva den här utvecklingsfastigheten då det var flera fastighetsbolag om konkurrerade om att få köpa fastigheten. Nynäshamn ingår i Storstockholm och är en attraktiv ort med sitt vattennära läge vilket gör det särskilt intressant. Området har stor utvecklingspotential om att utvecklas till en ny levande stadsdel för boende och näringsliv. Här ser vi att vi kan bidra med att skapa tilltalande hyreslägenheter på orten, säger Peter Stalfors.

Advokatfirman Lindahl har vart köparens legala rådgivare och konkursbolaget har företrätts av Advokatfirman Schjødt genom Hans Renman som konkursförvaltare.

Samtidigt meddelar bolaget att Anna Hurtig har utsetts som ny regionchef och uthyrningsansvarig för kommersiella lokaler i Skåne för att leda och utveckla verksamheten där. Hon har erfarenhet av uthyrning både som fastighetsmäklare inom privata sektorn och inom kommersiellt bestånd som uthyrningsansvarig på Svenska Hus i Skåne, där hon började våren 2018. Dessförinnan har Anna Hurtig arbetat som fastighetsrådgivare på bland annat Relier Syd AB.
– Anna är en bra ledare med ett tydligt affärsfokus och det är väldigt roligt att kunna internrekrytera och ge möjlighet till att personal kan utvecklas i bolaget. Dessutom har hon god kännedom om Svenska Hus fastigheter, våra hyresgäster och medarbetare från tjänsten som uthyrningsansvarig, säger Nils Rydh, vd på Svenska Hus.

Anna Hurtig tillträdde sin nya tjänst 1 januari 2022.
– Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor fortsätta utveckla regionen och leverera lokaler till våra kunder utefter deras behov. Svenska Hus är i en spännande fas och det ska bli väldigt intressant att fortsatt vara en del av bolagets framtida utveckling, säger Anna Hurtig.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige