Image
Honeywell och Sibelco flyttar in på totalt 1 250 kvadratmeter i Pedagogen Park.
Honeywell och Sibelco flyttar in på totalt 1 250 kvadratmeter i Pedagogen Park. Bild: Aspelin Ramm

Två globala företag till Pedagogen Park

Uthyrning Två stora globala företag blir nya hyresgäster i Pedagogen Park i Mölndal. Det är det tekniska industrikonglomeratet Honeywell och industrimineralföretaget Sibelco, som tecknat avtal om att flytta in i fastigheten. De båda hyresavtalen omfattar tillsammans cirka 1 250 kvadratmeter.
Publicerad den 3 December 2015
Annons
Image
Kristian Höglind. Bild: Aspelin Ramm
Kristian Höglind.

– Det är roligt att två så stora företag flyttar in i huset. Det ger ytterligare en dimension i den mix av hyresgäster som tillsammans gör Pedagogen Park till en dynamisk och spännande mötesplats för olika branscher som ger varandra idéer och inspiration och förhoppningsvis även nya affärer, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

Med de nya hyresavtalen på plats återstår knappt 1 000 kvadratmeter att hyra ut i Pedagogen Park. Detta innebär att Aspelin Ramm Fastigheter nu intensifierar arbetet med den fortsatta utvecklingen av området.

– Det stora intresset gör att vi planerar att bygga ytterligare mellan 8 000 och 10 000 kvadratmeter för kommersiell verksamhet. Samtidigt pågår arbetet med att utforma det vi kallar för stadsdelen Pedagogen Park i samarbete med Mölndals Stad. Uppåt 800 nya bostäder med olika upplåtelseformer som gör att visionen om en modern och hållbar blandstad blir komplett. Helt enkelt en plats där människor kan leva, arbeta, trivas och må bra.

Honeywell är verksamma över hela världen inom en mängd olika områden. Kärnverksamheten är dock fokuserad på tekniska helhetslösningar för övervakning, säkerhet och kontroll, bland annat inom flygindustrin, processindustrin och inom automation. De hyr 500 kvadratmeter och flyttar in delar av den nordiska verksamheten i Pedagogen Park i februari 2016.

Bernt Gustavsson, vd Honeywell AB, ser fram emot flytten och konstaterar att de nu får ökad funktion och bättre miljö till en lägre kostnad.

– Vi har nyligen genomfört en ganska omfattande omorganisation. Det var därför självklart att även skaffa effektiva och optimalt anpassade lokaler. Just den möjligheten att bygga ett kontor utifrån ett tomt skal var en viktig orsak till valet av Pedagogen Park. Dessutom gillar vi området med närhet till både trafik och trafikleder och att det blir en trevlig miljö för såväl medarbetare som kunder. Förhoppningsvis innebär flytten också en nystart som frigör kreativitet och energi hos alla oss som jobbar här och att det hjälper oss att fortsätta utvecklas.

Sibelco är en global leverantör av industrimineral till förädlingsindustrin, som sedan bland annat framställer metaller, glas och keramik. Företaget arbetar i råvaruledet och driver en mängd gruvor på olika platser i världen och har även egna anläggningar för att processa det som utvinns ur fyndigheterna. Den 1 mars 2016 flyttar det nordiska huvudkontoret in i 746 kvadratmeter stora lokaler i Pedagogen Park.

– Vi behövde större lokaler och har letat efter lämpliga alternativ under en tid. Vi har haft en ganska lång lista med önskemål och Pedagogen Park var helt enkelt det alternativ som uppfyllde de flesta av de önskemålen. Särskilt viktigt var närheten till de stora trafiklederna. Eftersom vi reser en hel del i Europa var det viktigt att snabbt och enkelt kunna ta sig till och från Landvetter flygplats. Men även andra faktorer, som den goda tillgången på parkeringsplatser och möjligheten att sätta sin egen prägel på kontoret, bidrog till valet av Pedagogen Park. Men till sist var det nog ändå den väldigt påtagliga och positiva nybyggarkänslan som vi mötte här som avgjorde valet för oss, säger Martin Leman, vd Sibelco Nordic AB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige