Image

Nytt handelscentrum i Varberg

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att Varberg får ett nytt centrum för volymhandel. Lugnetrondellen blir namnet på det nya köpcentrumet som ska byggas på Värnamovägen 6, ett par kilometer norr om centrala Varberg.
Publicerad den 26 Januari 2016
Det nya handelscentrumet byggs några kilometer norr om Varberg. Bild: Aspelin Ramm
Det nya handelscentrumet byggs några kilometer norr om Varberg.

Totalt omfattar Lugnetrondellen 24 000 kvadratmeter butiksyta fördelat på ett tiotal butiker mellan 500 och 7 000 kvadratmeter och beräknas vara klart under 2017.

– Vi planerar för en bra och bred blandning av olika butiker som vi samlar på ett nytt, modernt och lättillgängligt sätt. Framförallt är det volymhandel inom exempelvis elektronik, hem och fritid samt byggvaruhandel. Dessutom ser vi gärna att någon spännande restaurangverksamhet etablerar sig här, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm.

I samband med bygget av Lugnetrondellen förändras även infrastrukturen i Varberg. De närmaste åren ska Västkustbanan grävas ner i en tunnel under Varberg. Tågstationen och Varbergs hamn flyttar norrut och dessutom planeras nya hållplatser för kollektivtrafiken runt Lugnetrondellen.

– De här förändringarna gör det möjligt för staden att växa norrut, närmare Lugnetrondellen. Det innebär ett växande kundunderlag i vårt närområde vilket kommer att gynna verksamheterna i köpcentrumet. Vi bygger med höga miljöambitioner och vår del av Lugnetrondellen blir som lägst certifierad Green Building, med 25 procent lägre energianvändning än nybyggnadskraven, men vi utreder även ytterligare energibesparande lösningar, säger Lennart Karlsson.

Det är redan klart att Biltema ska etablera sig i det nya köpcentrumet. De tecknar avtal om att förvärva 7 000 kvadratmeter och påbörjar redan i år bygget av sitt nya varuhus.

– Vi har länge velat öppna fler varuhus längs västkusten och då är naturligtvis Varberg en av de mest intressanta orterna för oss, säger Anders Selfors, etableringsansvarig på Biltema.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige