Image

Bauhaus öppnar varuhus i Sisjön

Bolag Bauhaus fortsätter expandera och planerar nu att etablera ett av landets största varuhus i Sisjön i Göteborg. Varuhuset blir 17 000 kvadratmeter stort och öppningen är planerad till första kvartalet 2016.
Publicerad den 12 Januari 2015

Etableringen kommer generera cirka 250 nya arbetstillfällen i Göteborgsområdet.
I veckan stod det klart att Bauhaus ska etablera ytterligare ett varuhus i Göteborgsområdet.

Bauhaus Sisjön blir med sina 17 000 kvadratmeter ett av landets största varuhus.

- Vi är otroligt glada att nu äntligen få öppna ett Bauhaus i Sisjön. Faktum är att vi har arbetat i över 20 års tid för att etablera oss här då läget är ett av Göteborgs absolut bästa och området ett av Göteborgs mest expansiva, säger Johan Saxne, marknadschef på Bauhaus.

Varuhuset kommer att ge cirka 250 nya arbetstillfällen och planeras öppna i början av 2016. Bauhaus Sisjön kommer att erbjuda alla de senaste koncepten från byggjätten, så som montageservice, företagsservice och badrumsvärld. Varuhuset kommer även att få en av de modernaste drive-in-anläggningarna i Sverige.

Om BAUHAUS
Bauhaus är en av Europas ledande byggvaruhuskedjor och har 270 varuhus i 18 länder (Österrike, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Ungern, Island, Norge, Slovenien, Bulgarien, Spanien, Sverige, Schweiz och Turkiet, Luxemburg, Slovakien). BAUHAUS etablerades i Sverige 1997 och är idag marknadsledande inom byggvaruhandeln med sina 17 varuhus på den svenska marknaden. Bauhaus har sitt huvudsäte i Mannheim, Tyskland, där företagets första byggvaruhus invigdes år 1960.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige