Image

Ett av Sveriges största varuhus har öppnat

Handel Under fredagen slog Bauhaus upp portarna till sitt nya varuhus i Sisjön i Göteborg. Den 17 000 kvadratmeter stora byggnaden blir ett av Sveriges största varuhus och har genererat 250 nya arbetstillfällen i Göteborgsregionen.
Publicerad den 23 September 2016

Byggstarten för Bauhaus Sisjön skedde i november 2015 och i dag, den 23 september, var det premiär.

Redan klockan 07.00 välkomnades de första kunderna. På plats fanns Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, för att tillsammans med Bauhaus VD, Kenneth Litland, klippa bandet till den 17 000 kvadratmeter stora byggnaden.

– Öppningen är en del av vår kraftiga satsning på den svenska marknaden. Vi kommer anställa 1100 nya medarbetare över hela landet, varav 250 personer nu kommer att arbeta i Sisjön. Det är roligt att vi kan erbjuda så många nya arbetstillfällen till följd av vår expansion, säger Johan Saxne, marknadschef på Bauhaus Sverige.

Bakom byggandet av Bauhaus Sisjön står Alaska Fastigheter, som totalt planerar att bygga 100 000 kvadratmeter avsedda för kontor och handel i Sisjön.

Fastighetsutvecklaren kommer även att etablera fler restauranger, lekland, bowling, hotell och en biograf i området.

– Att vi valde just Sisjön som ny etableringsort beror på att det är ett av Sveriges hetaste tillväxtområden, som även förutspås bli en av landets mest intressanta knutpunkter för handel, säger Johan Saxne.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige