Image
Nils Rydh och Måns Johannesson.
Nils Rydh och Måns Johannesson. Bild: Svenska Hus

Nils Rydh blir ny vd för Svenska Hus

Bolag Nils Rydh, för närvarande ansvarig för projektutveckling på Svenska Hus, tillträder som vd för bolaget den 1 januari 2022. Styrelsen ser detta som ett naturligt steg att med ny kraft fortsätta utveckla bolaget genom entreprenörsanda och driv som skapar både långsiktiga värden och samhällsnytta.
Publicerad den 13 December 2021

– Det är med stor glädje som styrelsen idag kan presentera Nils Rydh som ny vd. Nils affärsmannaskap och erfarenheter från branschen är en styrka som kommer att kunna vidareutveckla bolaget och bidra till en långsiktig lönsam tillväxt. Med ett tydligt fokus är vi övertygade om att det kommer generera fina resultat för bolaget, säger Lennart Karlsson, styrelseordförande för Svenska Hus.

Nils Rydh har lång erfarenhet av fastighetsbranschen, inom förvaltning men framför allt inom transaktion och fastighetsutveckling. Han har varit verksam bland annat på Alaska fastigheter, CBRE och hos Wilfast innan han började på Svenska Hus.
– Det känns väldigt hedrande, kul och spännande. Svenska Hus står inför en intressant tillväxtresa och jag ser mycket fram emot att ta mig an rollen som vd. Bolaget drivs av fina värderingar där medarbetare, kunder och affärer står i fokus, säger Nils Rydh, tillträdande vd.

Som ett led i bolagets tillväxtstrategi fördelas ledningsarbetet på fler personer och Svenska Hus ekonomichef, Måns Johannesson, kommer även att tillträda rollen som vice vd. Han har varit ekonomichef på Svenska Hus i över 16 år och kan företaget väl.
– Det ska bli väldigt stimulerande att anta en utökad roll i bolaget. Jag ser fram emot en spännande framtid tillsammans med samtliga medarbetare, säger Måns Johannesson, ekonomichef och tillträdande vice vd.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige