Image
Svenska Hus säljer till ABG Fastena i Göteborg.

ABG Fastena köper av Svenska Hus i Göteborg

Transaktioner Svenska Hus har ingått avtal om försäljning av en fastighet i Göteborg för drygt 190 miljoner till ABG Fastena, som tillträdde den 17 december.
– Genom försäljningen skapar vi oss utrymme för nya investeringar, säger Lennart Karlsson, tillförordnad vd på Svenska Hus.


Nils Rydh och Måns Johannesson.

Nils Rydh blir ny vd för Svenska Hus

Bolag Nils Rydh, för närvarande ansvarig för projektutveckling på Svenska Hus, tillträder som vd för bolaget den 1 januari 2022. Styrelsen ser detta som ett naturligt steg att med ny kraft fortsätta utveckla bolaget genom entreprenörsanda och driv som skapar både långsiktiga värden och samhällsnytta.


Lennart Karlsson.

Det letar Svenska Hus efter i en ny vd

Bolag Svenska Hus bryter med vd:n Daniel Massot som lämnar bolaget. Styrelseordförande Lennart Karlsson berättar för Fastighetssverige om beslutet, vad man letar efter i nästa vd och hur han själv ser på att kliva in som tf vd.


Daniel Massot.

Svenska Hus vd Daniel Massot slutar

Bolag Svenska Hus styrelse och Daniel Massot har träffat en överenskommelse om att Daniel lämnar sin post som vd för bolaget.


Manne Aronsson.

Manne Aronsson blir ny vd för Aspelin Ramm

Karriär Manne Aronsson blir ny vd för det norskägda fastighetsbolaget Aspelin Ramm Fastigheter. Han kommer närmast från en tjänst som ansvarig för Bonava Riks i Sverige och har tidigare arbetat i olika chefsbefattningar inom NCC.


Aspelin Ramm köper en industrifastighet i Furulund av Riviera Markiser.

Aspelin Ramm köper utvecklingsfastighet i Partille

Transaktioner Aspelin Ramm Fastigheter har köpt en industrifastighet i Furulund i Partille som ingår i kommunens stora planarbete för området där totalt 800 nya bostäder planeras. Säljare är Riviera Markisers fastighetsbolag, Kvistvägen 1 Fastigheter, som nyligen beviljades ett positivt planbesked för att omvandla industrimarken till bostadsändamål för 100 lägenheter. – Vi investerar gärna långsiktigt i Partille som är en växande kommun med ett attraktivt och efterfrågat läge nära Göteborg. Som ett av fyra fastighetsbolag ingår vi redan idag i arbetet med att utveckla ett nytt stadsdelscentrum i Furulund, så det känns väldigt bra att även kunna förvärva den här fastigheten. Den blir en viktig pusselbit för att skapa ett levande centrum med stadsmässiga kvaliteter, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter.


Lennart Karlsson.

Lennart Karlsson om den planlösa framtiden

Karriär Aspelin Ramms vd i Sverige, Lennart Karlsson, lämnar bolaget efter drygt två decennier. För Fastighetssverige berättar han varför han kliver av nu, och den oförglömliga dagen i bolaget.


Lennart Karlsson.

Aspelin Ramms vd lämnar efter 22 år

Bolag Lennart Karlsson har meddelat styrelsen att han slutar som vd för det norskägda fastighetsbolaget Aspelin Ramm Fastigheter i maj nästa år, där han har varit vd för bolagets svenska verksamhet sedan år 2000.
– Efter 22 fantastiska och framgångsrika år med företaget har jag kommit fram till att jag vill spendera mer tid med familjen och kanske ägna mig åt lite andra saker i framtiden. Vi får se vad som händer, just nu är jag planlös, säger Lennart Karlsson.


Wingårdhs har ritat de nya byggnaderna i Aspelin Ramms Pedagogen Park.

Klart för byggstart av Mölndals nya stadsdel

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för den nya stadsdelen Pedagogen Park är nu godkänd. Det innebär att bygget av nya bostäder och kontor kan påbörjas redan i höst. Totalt planeras det att byggas 1100 nya bostäder i området och ytterligare lokaler för kontor, handel och lokal service.


Lennart Karlsson på plats i de öde skollokaler som nu förvandlats till jätteprojektet Pedagogen Park, år 2010.

Så ska Aspelin Ramm lyckas igen

Bygg/Arkitektur Efter att ha förvandlat en nedlagd skola till en helt ny stadsdel och en bullrig trafikplats till ett förstklassigt hotell är Aspelin Ramm redo att ta tag i 38 000 kvadratmeter mark och 14 000 kvadratmeter logistikyta i västra Göteborg. För Fastighetssverige berättar Lennart Karlsson mer om projektet: "Kikat på fastigheten i tio år".


Aspelin Ramm köper tomma lokaler i Torslanda.

Aspelin Ramm köper projektfastighet i Torslanda

Transaktioner Aspelin Ramm Fastigheter har köpt en tomträtt i Torslanda om 38 000 kvadratmeter mark och 14 000 kvadratmeter lokalyta anpassad för logistik eller tillverkning.


Aspelin Ramm och AF Gruppen utvecklar Eriksbergs gamla huvudkontor.

Aspelin Ramm utvecklar tillsammans med AF på Hisingen

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter köper 50 procent av Eriksbergsvarvets före detta huvudkontor på Norra Älvstranden i Göteborg av AF Gruppen. De båda företagen utvecklar nu tillsammans fastigheten för att bygga ett hundratal nya bostäder, kontor samt butiks- och servicelokaler.


Wallenstam-profilen till Aspelin Ramms styrelse

Bolag Den tidigare vice vd, Thomas Dahl, lämnade i somras Wallenstam efter 29 år i bolaget. Nu tar han plats som styrelseledamot hos Aspelin Ramm.


Lennart Karlsson, vd på Aspelin Ramm, i de öde lokalerna 2010.

Aspelin Ramms spökhus snart fullt utvecklad stadsdel

Bygg/Arkitektur Bildextra: Så har Aspelin Ramm förvandlat den öde lärarhögskolan till en snart fullt utbyggd stadsdel.


Därför lämnar Sören Härnblad Heba

Karriär Hebas 73-årige styrelseordförande, Sören Härnblad, lämnar bolaget efter 34 år. För Fastighetssverige berättar han om hur det känns att lämna över till Lennart Karlsson – och varför han hade som roligast 1994. "Man vill ju inte stupa på posten".


Aspelin Ramm säljer byggrätter i Mölndal till Kärnhem

Transaktioner Aspelin Ramm Fastigheter säljer ett bostadskvarter med byggrätter i stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal till bostadsbolaget Kärnhem. Kvarteret omfattar 6 300 kvadratmeter vilket motsvarar mellan 70 och 80 nya lägenheter.


Så hittade Aspelin Ramm sin CFO

Bolag I samband med värvningen av Camilla Heyman inrättar Aspelin Ramm Fastigheter en helt ny roll. Lennart Karlsson, bolagets vd, lägger ut texten om både rekryteringsprocessen och förväntningarna på nyförvärvet.


Aspelin Ramm rekryterar ny CFO från Serneke

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter anställer Camilla Heyman på den nyinrättade tjänsten som CFO. Hon kommer närmast från samma befattning på Serneke.


Ny chef för Hebas fastighetsutveckling

Karriär Henrik Fernström blir ny chef för Hebas fastighetsutveckling. Han kommer närmast från CA Fastigheter.


”Det kommer att sporra oss”

Bygg/Arkitektur Aspelin Ramms vd Lennart Karlsson om anledningarna till att företaget säljer till Skanska – och vilka liknande byggprojekt han uppskattar.