Image
Mikael Granath.
Mikael Granath. Bild: Svenska Hus

Mikael Granath utses till ny styrelseledamot för Svenska Hus

Bolag Svenska Hus utser Mikael Granath till ny styrelsemedlem. Han kommer att väljas in som ledamot i Svenska Hus styrelsen i samband med årsstämman 29 mars.
Publicerad den 29 Mars 2023

– Jag är både hedrad och glad över möjligheten att få verka och ingå i Svenska Hus styrelse, säger Mikael Granath, tillträdande ledamot Svenska Hus.
– Vi är mycket glada över att Mikael med hans långa erfarenhet och breda kompetens inom fastighetsbranschen går in som medlem i vår styrelse, säger Lennart Karlsson, ordförande Svenska Hus.

Mikael Granath har lång erfarenhet av fastighetsbranschen i allmänhet och varit vd i ett flertal fastighetsbolag, allt från kommunägt till börsnoterat. De senaste åren har uppdragen haft en tydlig inritning på bostadsbolag. 2010 startade Mikael Granath fastighetsbolaget Willhem AB tillsammans med medgrundaren och Första AP-fonden som ägare. Därefter följde 13 år som vd i bolaget vilket utvecklades från ett kapitalresningsprojekt till ett av Sveriges ledande bostadsbolag. Willhem bedriver en omfattande investeringsverksamhet i fastighetsportföljen och projektutveckling i egen regi som omsätter cirka 2,7 miljarder kronor och har ett fastighetsvärde på cirka 60 miljarder kronor.

Svenska Hus styrelse består i övrigt av Lennart Karlsson, Patrik Kallenvret, Ulf Martinsson, Patrik Eriksson, Erika Hellman och Lisa Kjellén. Vid samma tillfälle som Mikael Granath tillträder kommer Erika Hellman och Patrik Eriksson att lämna styrelsen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige