Image
SLP köper i Höganäs.
SLP köper i Höganäs. Bild: SLP

SLP ökar – köper i Höganäs

Transaktioner SLP förvärvar lagerfastighet i Höganäs och växer därmed ytterligare i Helsingborgsregionen.
Publicerad den 2 December 2020

Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en attraktiv lagerfastighet, denna gång i Höganäs. Säljare är Avenga Fastigheter AB och transaktionen sker genom en bolagsaffär.

Fastigheten omfattar drygt 4 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd till Recipharm på ett nytecknat tioårsavtal.
– Vi är glada över att vi har fått möjlighet att förvärva denna mycket fina fastighet och vi ser fram emot ett bra samarbete och framtida gemensamma utvecklingsmöjligheter med Recipharm, säger Peter Strand, tillträdande vd på SLP.

Recipharm är en aktör inom läkemedelsbranschen som tillverkar och paketerar läkemedel på kontrakt från tillverkare. Nyligen gjordes investeringar i ny utrustning och i samband med det byggdes fastigheten om och till med cirka 500 kvadratmeter och kontorsdelen moderniserades. Fortfarande finns ytterligare expansionsmöjligheter med en outnyttjad byggrätt på fastigheten om cirka 3 000 kvadratmeter.
– Snabbt, smidigt och enkelt! Det känns bra att vi kunde genomföra denna affär tillsammans med SLP som i samarbete med fastighetsmäklare Tomas Råvik på Valvet House of Business på ett smidigt sätt funnit lösningar för att få fastighetsaffären i mål, säger Agneta Granstrand som är styrelseledamot i Avenga Fastigheter AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Westerlinds och A-hus satsar på småhus i Norrland

Bostäder Westerlinds ska representera A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Det handlar om en totalentreprenad, främst på expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Fastighetssverige har talat med Tobias Wikström, affärsområdeschef på Westerlinds, och han utesluter inte nyanställningar på sikt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige