Image

Slättö säljer bostäder för 1,6 miljarder

Transaktioner Slättö har inom sin fjärde fond, Slättö IV, i två transaktioner avtalat om försäljning av fastigheter till ett underliggande värde om närmare 1,6 miljarder kronor. Köpare är Trenum, ägt av Balder och Tredje AP-fonden samt Lansa, ägt av ett antal länsbolag inom Länsförsäkringar.
Publicerad den 17 Maj 2018

Portföljen utgörs av knappt 670 bostäder uppförda som hyresrätter. Fastigheterna är belägna i Täby, Lidingö, Västerås, Karlstad samt i Umeå. Tillträde sker löpande under 2018.

– Slättö har varit värdeskapande i processen att utveckla och förädla projekten och vi är mycket nöjda med affärerna. Vi fördjupar den redan etablerade relationen med Lansa och utvecklar en ny relation med Trenum, de är utmärkta långsiktiga ägare, säger Slättös vice vd Henrik Nordlöf.

Slättös fjärde fond omfattade före försäljningarna sammantaget knappt 1 600 lägenheter varav ett antal redan är inflyttade och resterande är under slutskedet av sitt färdigställande. Merparten av portföljen utgörs av hyresrätter, ett fåtal projekt har upplåtits till bostadsrättsföreningar. Man har närvaro i flera kommuner runt Stockholm samt i Västerås, Örebro, Karlstad och Umeå.

Pangea Property Partners och Wistrand har varit rådgivare i transaktionerna.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige