Image
Björn Peters, ny stadsarkitekt i Täby kommun.

Björn Peters ny stadsarkitekt i Täby

Bygg/Arkitektur Nu är det officiellt att Björn Peters tillträder rollen som Täbys nya stadsarkitekt. Han efterträder Martin Edfelt, som gått vidare som stadsarkitekt i Uppsala. Björn Peters kommer närmast från bostadsutvecklaren Erik Wallin och har i olika roller arbetat med arkitektur och stadsutveckling i både Stockholm och Norrköping.
– Täby är en kommun med en uttalad arkitektur- och stadsbyggnadsvilja, säger han till Fastighetssverige.


Frentab Fastigheter säljer två fastigheter i Täby.

Frentab Fastigheter säljer dubbelt i Arninge

Transaktioner Fretab Fastigheter säljer två fastigheter i Arninge, i norra Stockholm.


Frentab Fastigheter hyr ut i Täby.

Frentab Fastigheter hyr ut i Arninge

Uthyrning Frentab Fastigheter hyr ut till Ramudden.


Gatuvy av Täby Park, illustration.

Obos bygger nytt i Täby

Bygg/Arkitektur Det är ett antal byggrätter, som nyligen förvärvades av Skanska, ska användas till att bygga cirka 35 lägenheter i Täby Park. Området är en del av en ny stadsdel i Täby.


Täby Park.

Titania tecknar hyresavtal med Texas Longhorn i Täby Park

Uthyrning Titania har tecknat ett tioårigt avtal med Texas Longhorn för att öppna en ny restaurang i Titanias projekt Täby Boulevard i Täby Park. Den nya restaurangen kommer att vara belägen på bottenplan i fastigheten och är den tredje och sista restaurang som Titania planerat för.


Westfield Täby Centrum.

Carousel hyr ut till Handelsbanken i Täby Centrum

Uthyrning I Januari 2024 slår Handelsbanken upp dörrarna till sitt nya Täbykontor på Göran Elgfelts gata 2 i fastigheten Marknaden 5, del av Täby Centrum. Fastigheten ingår i det kontorsförvaltningsuppdrag Carousel har för Unibail-Rodamco-Westfield.


Frentab Fastigheter köper i Täby.

Frentab Fastigheter förvärvar två industrifastigheter i Täby

Transaktioner Frentab Fastigheter utökar sin portfölj genom förvärv av två strategiskt belägna industrifastigheter i Arninge, Täby, av KCM Properties.


Titania har tecknat ett 10-årigt avtal med restaurangaktören Högdala Invest AB, ägare av den italienska restaurangen Norra Bryggan vid Husarviken i Norra Djurgårdsstaden.

Titania tecknar hyresavtal för Norra Bryggan-restaurang i Täby Park

Uthyrning Titania har tecknat ett tioårigt avtal med restaurangaktören Högdala Invest AB som nu öppnar en restaurang på bottenplan i Titanias nybyggda fastighet vid Robert Killicks torg på Boulevarden 40 B i Täby.


Täby Park.

Titania tecknar hyresavtal i Täby Park

Uthyrning Titania har tecknat ett 10-årigt avtal med Caliente Tapas Bar för att öppna en ny restaurang i Titanias projekt Täby Boulevard i Täby Park.


Adam Simpson.

Croisette öppnar nytt mäklarkontor i Täby

Bolag Mäklarföretaget Croisette öppnar nytt mäklarkontor i Täby, under ledning av Adam Simpson.


Stendörren säljer industrifastighet i Täby för 203 miljoner kronor.

Stendörren säljer industrifastighet i Täby för 203 miljoner kronor

Transaktioner Stendörren har ingått avtal, via dotterbolag, om avyttring av industrifastigheten Täby Åkerby 8 till en privat köpare.


Täby centrum

Westfield förnyar Täby centrum och presenterar femton nyheter i butiksmixen

Bygg/Arkitektur Det globala fastighetsbolaget Unibail-Rodamco-Westfield kunde i maj avslöja att stockholmarnas favoritcentrum. Täby Centrum blir Westfield Täby Centrum 8 oktober 2022. Westfield Täby Centrum blir det andra Westfield-centrumet i Norden tillsammans med Westfield Mall of Scandinavia. Förutom förnyelse utav centrum meddelar bolaget idag femton nyheter i butiksmixen.


Täby centrum.

Chiquelle öppnar i Täby centrum

Uthyrning E-handelsbaserade modeföretaget Chiquelle som öppnar sin andra fysiska butik inom Unibail-Rodamco-Westfield-koncernen. Efter att ha öppnat sin första fysiska butik i Westfield Mall of Scandinavia i november 2021 öppnar Chiquelle nu sin andra butik på 244 kvadratmeter i Täby centrum.


Northern Horizon köper för 1,4 miljarder av SBB

Transaktioner SBB:s avyttringsresa fortsätter med försäljning av äldreboenden och projektfastighet till ett överenskommet fastighetsvärde vid färdigställande om 1 382 miljoner kronor till Northern Horizon.


Titania tillträder Topasen 4 i Täby.

Titania tillträder ytterligare en fastighet i Täby

Transaktioner Titania-koncernen tillträdde på fredagen exploateringsfastigheten Topasen 4 för 74,3 miljoner kronor. Säljare är Täby kommun.


Claes Eliasson, vd Junior Living, Wojciech Wondell, projektchef Titania och Johan Engstrom, projektledare Junior Living.

Titania ger Junior Living uppdraget att bygga 226 bostäder och kommersiella lokaler i Täby Park

Bygg/Arkitektur Titania har tecknat ett totalentreprenadavtal med företaget Junior Living för uppförandet av 226 bostäder och kommersiella lokaler i Täby Park.


Riksbyggen skapar fler bostäder i Täby Park. Här syns Bonum BRF Boulevarden.

Riksbyggen planerar för 163 nya bostäder i Täby Park

Bygg/Arkitektur Avtal är klart för genomförande av Riksbyggens två kommande bostadsrättsföreningar i Täby Park, Brf Bersån och Bonum Brf Boulevarden. Sammanlagt kommer de två föreningarna att bestå av 163 lägenheter. Bonum är Riksbyggens populära koncept för seniorbostäder som nu får premiär i Täby. Riksbyggen har tecknat avtal med NCC för byggandet av de två projekten.


Johan Algernon, kommunalråd (M), Wojciech Wondell, projektchef på Titania och Nikan Ghahremani, vice vd på Titania.

Titania byggstartar 226 bostäder i Täby

Bygg/Arkitektur Titania har startat byggnationen av 226 bostäder och kommersiella lokaler i den nya stadsdelen Täby Park.


Einar Janson, vd för Titania.

Titania tillträder byggklar mark i Täby

Transaktioner Titania har tillträtt exploateringsfastigheten Topasen 3, som man köper av Täby kommun för 118 miljoner kronor.


Adam Cocozza.

Botrygg köper två fastigheter i Täby

Transaktioner Botrygg köper två fastigheter för gruppbostäder av Täby kommun där två nya gruppbostäder för LSS ska uppföras.