Image
Lansa Fastigheter köper av K2A i Lund.

Lansa köper av K2A

Transaktioner Lansa Fastigheter utökar sitt fastighetsbestånd i Lund genom att förvärva en fastighet med 98 bostäder av K2A.


Fastigheten på Guldheden.

Lansa köper på nytt av Byggvesta

Transaktioner Lansa Fastigheter utökar sitt fastighetsbestånd i Göteborg genom att förvärva en fastighet med 86 bostäder i Guldheden i Göteborg. Säljare är Byggvesta och detta blir den andra affären de båda parterna genomför under året.


Claes Malmkvist, vd för Lansa Fastigheter.

Lansa öppnar för fler förvärv

Transaktioner I förra veckan gjorde Lansa sitt första förvärv i centrala Göteborg. Under de sju år som gått sen bolaget grundades har man vuxit i snabb takt och har idag en fastighetsportfölj som närmar sig tvåsiffrigt i miljardklassen. Samtidigt har de länge haft ambitioner om hur högt och hur snart de ska nå olika nivåer på fastighetsvärde i bolaget. Claes Malmkvist, vd för Lansa, säger till Fastighetssverige att de kommer behöva se över målsättningarna till följd av den stiltje som råder på transaktionsmarknaden.


Lansa köper på Lindholmen.

Lansa etablerar sig i Göteborg – köper fastighet av Byggvesta

Transaktioner Lansa Fastigheter förvärvar en fastighet med 138 bostäder på Lindhomen, invid Karlastaden, i Göteborg. Säljare är Byggvesta.


Marie Teike.

Lansa hämtar ny fastighetsutvecklingschef från Platzer

Bolag Lansa Fastigheter stärker sitt team genom att rekrytera Marie Teike som ny fastighetsutvecklingschef. Hon ansluter till Lansa från Platzer.


Lansa köper av Imperia i Västerås.

Lansa förvärvar fastighet i Västerås av Imperia

Transaktioner Lansa Fastigheter förvärvar fastigheten Kungsljuset 2 i Västerås av Imperia Fastigheter.


Handelskvarteret Bona Terra.

Serneke bygger åt Ica Fastigheter – som säljer vidare del till Lansa

Transaktioner I Brunnshög i Lund utvecklar Ica Fastigheter ett helt nytt kvarter om cirka 22 000 kvadratmeter som bland annat ska innehålla en Ica-butik med kompletterande kommersiell service och 258 hyreslägenheter. Ica Fastigheter har tecknat ett entreprenadavtal med Serneke Sverige, samt ett aktieöverlåtelseavtal med Lansa Fastigheter om ett framtida förvärv av den tredimensionella bostadsfastigheten.


Lansa köper i Järfälla.

Lansa köper projekt med 126 hyreslägenheter i Järfälla

Transaktioner Lansa Fastigheter köper ett bostadsprojekt av Mac Freeze omfattande 126 hyreslägenheter i Ormbacka i Järfälla kommun. Projektet är ritat av Wingårdh arkitektkontor och har hög hållbarhetsprofil.


Serneke säljer projektet Florist i Uppsala.

Serneke säljer projektet Florist i Uppsala

Transaktioner Serneke har sålt bostadsprojektet Florist i Rosendal, Uppsala, till Lansa Fastigheter. I avtalet ingår även en totalentreprenad för att bygga 202 lägenheter som kommer att upplåtas som hyresrätter. Fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 462 miljoner.


Helene Eriksson.

Här är Lansas plan för att nå tio miljarder i fastighetsvärde

Bolag Långsiktighet och hållbarhet är det som lockat Helene Eriksson till sin nya roll som affärsutvecklingschef på Lansa. För Fastighetssverige berättar hon om hur hon ska få bolaget att expandera och utvecklas.


Helene Eriksson.

Lansa rekryterar ny affärsutvecklingschef

Bolag Lansa Fastigheter har rekryterat Helene Eriksson som affärsutvecklingschef för att ta det fortsatta ansvaret för expansion och utveckling av fastighetsportföljen.


Ica, Serneke och Lansa samarbetar om ett hållbart blandstadskvarter i Lund.

Utvecklar hållbart blandstadskvarter i Lund

Bygg/Arkitektur I Brunnshög i Lund utvecklar Ica Fastigheter ett helt nytt kvarter om cirka 20 000 kvadratmeter som bland annat ska innehålla en Ica-butik och 258 hyreslägenheter. Ica Fastigheter har tecknat ett projekteringsavtal med Serneke Sverige, samt en avsiktsförklaring med Lansa Fastigheter om ett framtida förvärv av bostäderna.


Serneke bygger för Lansa i Växjö.

Serneke bygger för Lansa i Växjö

Bygg/Arkitektur I centrala Växjö kommer Lansa Fastigheter uppföra en fastighet med totalt 80 hyreslägenheter och har tecknat avtal med Serneke som totalentreprenör för projektet.


Claes Malmkvist.

Så tar Lansa sats mot en dubblering

Bolag Lansa Fastigheter har tidigare aviserat att man ska nå tio miljarder i fastighetsvärde inom några år – nästan en dubblering jämfört med värdet idag. För Fastighetssverige berättar vd:n Claes Malmkvist om hur man ska gasa under 2021 och vilken förändring som bolaget upplevt på bostadsmarknaden under pandemin.


Anna Granander och Claes Malmqvist på Lansa Fastigheter.

Lansa Fastigheter växer och rekryterar ytterligare

Bolag Lansa Fastigheter fortsätter att expandera. Sedan starten för drygt fyra år sedan har man byggt upp ett fastighetsbestånd bestående av 1 300 lägenheter och ytterligare 1 100 lägenheter i produktion. För att fortsätta driva ambitionen att utveckla och erbjuda "Trygga hem för stolta hyresgäster" rekryteras nu Anna Granander som marknads- och uthyrningsansvarig.


Bonava säljer till Lansa.

Bonava säljer 175 hyreslägenheter till Lansa

Transaktioner Bonava säljer 175 svanenmärkta hyreslägenheter i Tomtebo gård till fastighetsbolaget Lansa Fastigheter. Sedan tidigare har Bonava kommunicerat att parterna tecknat en avsiktsförklaring, vilket resulterat i den aktuella affären som är villkorad av en beviljad ansökan om investeringsstöd för hyresbostäder. Projektet förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under 2023.


Claes Malmkvist.

Lansa Fastigheter ska fördubbla sitt bestånd

Bolag Lansa Fastigheter har vuxit stadigt sedan starten 2016. Nu ska fastighetsportföljen dubblas till 10 miljarder.


Serneke säljer Solkvarteret i Hyllie till Lansa Fastigheter.

Serneke säljer Hyllieprojekt till Lansa

Transaktioner Serneke har sålt bostadsprojektet Solkvarteret i Hyllie i Malmö till Lansa Fastigheter. I avtalet ingår även en totalentreprenad för att bygga de 106 lägenheterna som kommer att upplåtas som hyresrätter och beräknas stå klara i slutet av 2022.


Lansa köper i Ystad.

Lansa Fastigheter etablerar sig i Ystad

Transaktioner Det gröna bostadsbolaget Lansa Fastigheter stärker sin position på den Skånska bostadsmarknaden genom att etablera sig i Ystad. Nu förvärvar de 43 hyreslägenheter från Hanssongruppen, i området Västra sjöstaden.


Fredrik Hemborg.

Bonava säljer till Lansa i Västerås

Transaktioner Bonava säljer ett hyresrättsprojekt till Lansa Fastigheter AB. Affären omfattar 162 hyreslägenheter belägna i den nya stadsdelen Öster Mälarstrand i Västerås.