Image
Lansa Fastigheter köper av Byggvesta.
Lansa Fastigheter köper av Byggvesta. Bild: Lansa Fastigheter

Lansa förvärvar ny fastighet i Uppsala

Transaktioner Lansa Fastigheter utökar sitt fastighetsbestånd i Uppsala genom att förvärva en fastighet med 98 bostäder i Uppsala. Säljare är Byggvesta.
Publicerad den 2 September 2024

– Vi är mycket glada över att kunna utöka vår portfölj i Uppsala, en stark ort som som passar väl in i vår långsiktiga strategi. Vår expansion sker nu huvudsakligen genom förvärv av fastigheter på de orter vi redan är etablerade, vilket inte bara stärker vår närvaro utan också gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder en lokal organisation, säger Claes Malmkvist, vd för Lansa.

Fastigheten färdigställdes 2020 och innehåller totalt 98 lägenheter om 1–4 rum och kök samt en lokal. Detta blir Lansas andra fastighet i det expansiva området Rosendal i Uppsala. Tillträde till fastigheten sker den 2 september.
– Byggvesta säljer en fastighet i Uppsala för att möjliggöra ytterligare satsningar i våra befintliga områden och fastigheter, samt fortsatt utveckling av nya bostäder och vårt ägande på ett stabilt och lönsamt sätt framöver. Vi kommer att fortsätta vara en pålitlig aktör som driver utvecklingen av hållbara hyresrätter och studentbostäder till rimliga hyror i landets större städer, säger Jenny Jonsson, vd på Byggvesta.

Lansa Fastigheter har expanderat kontinuerligt sedan starten 2016 och finns nu på 15 orter runt om i landet med totalt närmare 4 000 hyreslägenheter i förvaltning och projekt.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är fastighetsägarna som ska vattna vår mark"

Bygg/Arkitektur Staden finns för att vara en plats där vi kan mötas och utbyta varor och tjänster. I det sammanhanget lyfts ofta det småskaliga entreprenörsskapet fram – av politiker, stadsutvecklare och fastighetsägare – som något positivt, något man värnar om. Men hur ser verkligheten ut för den lilla entreprenören? Fastighetssverige har träffat och pratat med Karl Grafström, Business Area Manager på Poppels Hantverksbryggeri som nyligen flyttade in i nya lokaler i Vasakronans Platinan vid Lilla Bommen i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige