Image
Bonava får bygglov för 113 bostäder i Uppsala.

Bonava får bygglov för 113 bostäder i Uppsala

Bygg/Arkitektur Bonava får bygglov från Uppsala kommun och ska bygga 113 Svanenmärkta bostadsrätter i två etapper. Projektet Seminariet är beläget i Seminarieparken i centrala Uppsala och start av försäljning i den första etappen är planerad till den 28 april 2024.


Bonnier Fastigheters Centralhuset i Uppsala.

Bonnier Fastigheter hyr ut till Metacon i Centralhuset

Uthyrning Metacon, ett internationellt energiteknikföretag, flyttar sitt huvudkontor till Centralhuset, en fastighet som Bonnier Fastigheter utvecklar till kontorshus.


Biomedicinskt centrum (BMC) i Uppsala.

Akademiska Hus renoverar biomedicinska i Uppsala

Bygg/Arkitektur Förbättrade studieplatser, grönare innergårdar, fler energiåtgärder, mer välkomnande entréer och ett nytt kliniskt träningscentrum. Det är exempel på insatser som genomförs tillsammans med Uppsala universitet för att förbättra användarupplevelsen i Akademiska Hus största byggnad i Uppsala, Biomedicinskt centrum (BMC).


Uppsalahem köper av Granit Bostad.

Uppsalahem köper 290 hyresrätter av Granit Bostad

Transaktioner Uppsalahem AB och Granit Bostad AB har ingått ett avtal om att Uppsalahem förvärvar tre fastigheter med totalt 290 hyresrätter i Rosendal och Sala backe. Genom förvärvet kommer Uppsalahem stärka sin närvaro i Rosendal och kompletterar beståndet i Sala backe med nyproduktion.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
I dag stänger anmälan till årets upplaga av Branschens mötesplats i Uppsala. Dagen bjuder på ett flertal högintressanta och aktuella föreläsningar, intervjuer och paneldiskussioner. Det ges rikligt med tillfällen för nätverkande och efter själva seminariet bjuds deltagarna in till ett trevligt branschmingel.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Idag stänger anmälan – se programmet och alla talare här

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Nu på onsdag, den 31 januari, är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på Elite Hotel Academia. Dagen är fylld av intressanta föreläsningar, intervjuer och paneldiskussioner. Samt en hel del mingel och nätverkande. Säkra din plats till branschens mötesplats i Uppsala nu. Anmälan stänger i dag!


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Camilla Synnergren.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Så kan du öka attraktionsvärdet på dina fastigheter med neurodesign

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Nästa onsdag, den 31 januari, är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på Elite Hotel Academia. I en av dagens programpunkter möter vi arkitekten och socionomen Camilla Synnergren i en föreläsning om hur du med hjälp av neurodesign kan öka attraktionsvärdet på dina fastigheter. Anmälan stänger imorgon fredag, säkra din plats i dag!


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
De flesta är överens om AI:s förändringskraft i samhället. Inte sedan Galileo Galileis tid har vi sett något liknande.
Lisa Anger pratar om hur AI påverkar branschen på Fastighetsmarknadsdagen Uppsala nästa onsdag. Anmälan stänger nu på fredag. Säkra din plats i dag.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Så här förändrar AI spelplanen för branschen

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Den 31 januari är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på Elite Hotel Academia. I en av dagens programpunkter möter vi Lisa Anger i en föreläsning om hur AI förändrar branschen och vad du behöver veta för att lyckas. Anmälan stänger nu på fredag, säkra din plats i dag!


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Göran Brocknäs.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Att få spaden i marken när jorden är frusen

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Den 31 januari är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på Elite Hotel Academia. I en av dagens programpunkter möter vi Göran Brocknäs i en föreläsning om konkreta tillväxtmöjligheter och hur man kan gå från obebyggt till bebyggt på bästa sätt.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Hermansson om marknadsläget och planerna i Uppsala

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Den 31 januari är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på Elite Hotel Academia. I en av dagens programpunkter möter vi Bonnier Fastigheters mångårige vd i ett öppenhjärtigt samtal om karriären, synen på marknadsläget och planerna i Uppsala.


Hugin blir Lumi i Vasakronans och Whites regi.

Sjuttiotalets kvadratkolosser måste inte rivas

Bygg/Arkitektur Den allmänna uppfattningen när det gäller de stora sjuttiotalsbyggena för verk och myndigheter, som ofta är skräddarsydda för en viss typ av verksamhet, är att de är svåra att omdesigna och anpassa för nya hyresgäster. Den gängse vägen har varit att riva kolosserna. Men när Livsmedelsverket lämnade sina lokaler i 70-talskomplexet Hugin i centrala Uppsala ville man se om det gick att göra på annat sätt. Nu får huset nytt liv som Lumi – en modern kontorsbyggnad med en levande bottenvåning.


Vd Sofia Wäborg och Lulu Gylleneiden, affärsutvecklingschef.

Easy Depot expanderar – köper mark i Uppsala

Transaktioner Fastighetsbolaget Easy Depot fortsätter sin expansion med ytterligare ett markförvärv. Med starka ägare i ryggen där bland annat Doxa, som nyligen köpte upp Serneke, investerat i bolaget, köper man nu mark i Uppsala. Där ska man bygga sin Business Park för småföretagare. En satsning som kan generera 84 arbetstillfällen i kommunen.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Evin Cetin är jurist och författare och menar att bostadsbolagen har en nyckelroll i att kunna göra de utsatta områdena tryggare och motverka nyrekryteringen till gängen. Möt henne i en intervju på Fastighetsmarknadsdagen Uppsala den 31 januari på Elite Hotel Academia.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Evin Cetin om bostadsbolagens nyckelroll i gängkriminalitetens Sverige

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Den 31 januari är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på Elite Hotel Academia. I en av dagens programpunkter möter vi advokaten och författaren Evin Cetin i ett samtal om vad fastighetsbranschen och bostadsbolagen kan göra i arbetet mot gängkriminaliteten i Sverige.


Lumi i Uppsala.

Vasakronan hyr ut 1 700 kvadratmeter kontor i Uppsala

Uthyrning Vasakronan har tecknat ett hyresavtal med life science-konsultbolaget Pharmetheus som därmed lämnar sina lokaler i Uppsala Science Park för Vasakronans projekt Lumi i Södra city.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Jens Skoglund, PG Sabel, Robert Ahlstedt och Thomas Perslund mötes i ett samtal om investeringsläget i Uppsala på Elite Hotel Academia den 31 januari.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Fastighetsjättarna om marknadsläget

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Den 31 januari är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på Elite Hotel Academia. I en av dagens programpunkter möter vi en kvartett företrädare från några av stadens största fastighetsbolag i ett samtal om investeringsläget på marknaden.


Projektet Spexaren i Uppsala.

Byggpartner och Uppsalahem bygger bostäder och förskola i partnering

Bygg/Arkitektur Byggpartner har nu tecknat kontrakt med Uppsalahem om byggfasen för ett nytt partneringprojekt på Rackarberget i Uppsala. Här blir det studentbostäder och förskola i samma byggnad.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Ingemar Rindstig, Johan Lundqvist och Maryrose David står för tre tunga analyser som inledning på 2024 års Fastighetsmarknadsdagen Uppsala.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Triss i tunga analyser inleder dagen

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Den 31 januari är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på Elite Hotel Academia. Dagen inleds med en serie tunga analyser som kommer ge dig full koll på omvärldsläget såväl internationellt, nationellt som regionalt.


NCC och Uppsalahem fortsätter sitt samarbete med nya lägenheter.

NCC och Uppsalahem i fortsatt samarbete

Bygg/Arkitektur NCC har inlett ytterligare ett samarbete med Uppsalahem som avser nybyggnation av ett flerbostadshus, Takryttaren, innefattande totalt cirka 175 lägenheter i centrala Uppsala. 70 av lägenheterna är delningsbostäder och ingår i ett nytt koncept som Uppsalahem nu testar.


Rosendal har uppmärksammats i hela världen för sitt nyskapande och hållbara samhällsbygge. Nu flyttas positionerna fram ytterligare med en klimatpositiv stadsdel. (Bild från etapp två)

Storbolag ratade när Uppsala utsåg markvinnare i klimatpositiv stadsdel

Bostäder Nyligen utsågs fyra vinnare till de fem områden som framöver ska bli Sveriges första klimatpositiva stadsdel. Det är i Uppsala och området Rosendal som totalt 41 500 kvadratmeter ska byggas. Bland de som lagt anbud på markanvisningstävlingen finns flera storbolag som ratades av kommunen, enligt de dokument Fastighetssverige tagit del av. "Högt prioriterat projekt" säger en av vinnarna.


Flygfoto över Uppsala med domkyrkan.

Uppsalas kontorsvakanser planar ut – fortsatt hög

Uthyrning Citymark Analys kartlägger i detalj vakanser och uthyrningar på kontorshyresmarknaden i Uppsala och andra större städer två gånger om året. I höstens kartläggning framkommer att kontorsuthyrningarna i Uppsala sannolikt har minskat under 2023, både räknat i antalet hyresavtal och i uthyrda kvadratmeter.


Rosendal har uppmärksammats i hela världen för sitt nyskapande och hållbara samhällsbygge. Nu flyttas positionerna fram ytterligare med en klimatpositiv stadsdel.

De ska bygga Sveriges första klimatpositiva stadsdel

Bostäder Uppsala kommun fick in hela 17 bidrag till markansvisningstävlingen från byggaktörer som vill vara med och utveckla Rosendal. Detta trots – eller kanske tack vare – extremt höga klimatkrav. De vinnande aktörerna är nu klara: Trähem, Folkhem trä, Nrep och Lillskär ska tillsammans bygga ut fem kvarter som blir den klimatpositiva stadsdelen.