Image
Peter Skott.

Bonnier Fastigheter anställer marknadsområdeschef för bostäder

Karriär Bonnier Fastigheter tar ett större grepp som samhällsbyggare och utökar med hyresbostäder som nytt affärsområde. Nu anställs Peter Skott som ansvarig för affärsområdet.


Juryordföranden Kristina Alvendal, vinnaren Jenny Jonsson, finalisterna Rebecka Eidenert och Amanda Welander, Mgruppens Annica Söderberg och juryledamoten Biljana Pehrsson.

Årets Unga Fastighetskvinna – här är vinnarpriset

Fastighetskvinnan Jenny Jonsson, Årets Unga Fastighetskvinna kan nu sikta in sig på att ytterligare vässa sina färdigheter som ledare genom att delta i en av landets främsta utbildningar.
– Vår vanligaste feedback är att de som har gått våra utbildningar får en ökad självinsikt och en bättre förståelse för att alla medarbetare är olika och har olika behov. Ledarskap formas i ett samspel, säger Annica Söderberg, vd för Mgruppen.


Jenny Jonsson är Årets Unga Fastighetskvinna 2019.

Jenny Jonsson – Årets Unga Fastighetskvinna 2019!

Fastighetskvinnan | PLAY Jenny Jonsson från Bansvik/Byggvesta utsågs på onsdagen till Årets Unga Fastighetskvinna på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel.


Fastighetskvinnan
Jenny Jonsson, Byggvesta/Bansvik, är den tredje finalisten i Årets Unga Fastighetskvinna. Övriga är Amanda Welander och Rebecka Eidernert.

Årets Unga Fastighetskvinna: Finalist nummer 3

Fastighetskvinnan Dagens finalist i Årets Unga Fastighetskvinna kan beskrivas som branschens motsvarighet till stavhoppsstjärnan Armand Duplantis – den stora skillnaden är väl att Jenny Jonsson har lärt sig svenska.


Bakre raden: Marcus Svensson, Rolf Eriksson och Lars Jonsson, Byggvesta. Thomas Tranberg, Tomas Hermansson och Erik Haegerstrand, Bonnier Fastigheter. Främre raden: Agneta Jacobsson och Jenny Jonsson, Byggvesta. Björn Boestad, Bonnier Fastigheter.

Bonnier och Byggvesta bildar JV – satsar på hyresrätter

Bolag Bonnier Fastigheter och Byggvesta har undertecknat ett samarbetsavtal om att tillsammans bilda ett 50/50-ägt joint-venture som skall äga och förvalta hyresrätter i Stockholmsområdet. Basen för samarbetet utgörs av nio projekt på tillsammans cirka 1 600 lägenheter som ingår i Byggvestas markportfölj i Stockholmsregionen.


Åke Sundvall bygger 260 lägenheter åt Byggvesta.

Åke Sundvall bygger 260 lägenheter åt Byggvesta

Bygg/Arkitektur Åke Sundvall har tecknat ett avtal med Byggvesta om att bygga 260 lägenheter i Barkarbystaden kvarter 18.


Visionsbild. Vyn är sedd norrifrån och de flytande studentbostäderna är den lägre bebyggelsen längst fram i bild.

De får flyta först i Norra Djurgårdsstaden

Bostäder Snuvar Alm Equity på den skvalpande markanvisningen.


Campus Flemingsberg får fler studentbostäder

Bygg/Arkitektur Byggvesta har tecknat avtal med Stiftelsen Clara inom Stockholm läns landsting om förvärv av mark på Campus Flemingsberg, för att bygga ytterligare cirka 400 student- och forskarlägenheter och med ambitionen bidra till att fortsätta skapa ett av Sveriges främsta campus.


Kod Arkitekter ritar för Byggvesta i Ulleråker

Bygg/Arkitektur Kod Arkitekter kommer efter vinst i ett parallellt uppdrag att rita Södra kvarteret vid Vattentornsparken i Ulleråker, Uppsala.


Fem byggherrar blir ankare för Barkarbystaden

Bygg/Arkitektur Järfälla skriver avtal om tidig markanvisning med fem ankarbyggbolag - Einar Mattson, Byggvesta, Järntorget, Wallenstam och Åke Sundvall – för att säkerställa genomförandet av detaljplanerna för Barkarbystaden III och IV.


Internationellt pris till Byggvestas studentbostäder

Event Byggvesta vann det europeiska priset The Class Property Innovation and Sustainability Award för studentboendet Kosterhavet i Stockholm.


Byggstart för Gröndal strand

Bygg/Arkitektur Byggvesta inleder bygget av 83 hyresrätter och lokaler för en ny stor kommunal förskola på Bryggvägen i Gröndal.


Första markförsäljningen i nya Sorgenfri

Bygg/Arkitektur Byggvesta köper mark i norra delarna av Sorgenfri för att kunna bygga de första bostadsrättslägenheterna i området. Malmö stads tekniska nämnd har beslutat att godkänna försäljningen av fastigheten Trådbussen 1, som kommer att ge området 52 nya bostäder.


Nya nyckelpersoner inom Byggvesta

Karriär Byggvesta har förnyat organisationen och har nya personer på flera nyckelpersoner. Bland annat har en ny vd för Byggvesta Fastighetsförvaltning rekryterats.


Tomträttsöverlåtelse bäddar för byggstart

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus har beslutat att avstå tomträtter till förmån för Byggvesta och Einar Mattsson. Därmed kan dessa bolag, som en del i initiativet Sthlm6000+, redan under hösten sätta spaden i marken för byggandet av cirka 400 studentbostäder på KTH Campus. Bostäderna blir ett komplement till de studentbostäder som Akademiska Hus själv planerar att bygga och äga på campus.


Akademiska Hus säljer mark till Byggvesta

Transaktioner Akademiska Hus säljer mark i Flemingsberg till Byggvesta. Planen är att där skapa 450 student- och forskarlägenheter.


Arpe lämnar Byggvesta

Bolag Byggvestas vd och koncernchef Fredrik Arpe lämnar bolaget av personliga skäl. Bakgrunden är att han utvecklat en privat relation med en medarbetare och kollega.


Amasten anställer förvaltningschef

Karriär Amasten har anställt Olof Johnson, närmast från Afa Fastigheter, som kommer att tillträda en nyinrättad tjänst som förvaltningschef. Han tar dessutom tar plats i ledningsgruppen.


Klartecken för byggstart på Campus Flemingsberg

Bygg/Arkitektur Huddinge kommunfullmäktige har nu beslutat anta en detaljplan som möjliggör uppförandet av fler än 450 studentlägenheter på Campus Flemingsberg i Huddinge. Bygget kan därmed starta i början av 2015.


Byggvesta och Grön Bostad bygger energisnålt i Bagarmossen

Bygg/Arkitektur Byggvesta och Grön Bostad, som samägs av Byggvesta och Afa Fastigheter, byggstartar ett nytt hyresrättsprojekt om 32 energisnåla lägenheter i Bagarmossen.