Image
Svärdsliljorna i Gideonsberg.

Bostadsfastighetsföretaget: Nu blir det sämre tider

Bolag Lansa Fastigheter är uppbackade av Länsförsäkringar och ska öka fastighetsportföljen till tio miljarder. I en intervju med Fastighetssverige beskriver Lansas vd Claes Malmkvist konjunkturläget, samhällstrenderna och hur företaget ska klara av att växa trots en sämre ekonomi.


Wästbygg och Lansa bygger i Brunnshög.

Lansa och Wästbygg bygger bostads-guldhus i trä

Bygg/Arkitektur Lansa Fastigheter och Wästbygg Projektutveckling uppför ett bostadsprojekt helt i KL-trä på Brunnshög i Lund. Fastigheten är projekterad för att klara certifiering enligt Miljöbyggnad Guld. Byggstart sker efter semestern.


Svärdsliljorna i Gideonsberg.

Lansa etablerar sig i Västerås

Bygg/Arkitektur Nu etablerar sig Lansa Fastigheter i Västerås, med två nya fastighetsprojekt. Dels uppför man två hyreshus med en tydlig miljöprofil i den nya stadsdelen Ängsgärdet. Dessutom ytterligare två hyreshus med 69 nya lägenheter i Gideonsberg.


Västerås.

JM säljer till Lansa

Transaktioner JM har tecknat avtal med Lansa Fastigheter om försäljning av två hyresrättsfastigheter som kommer uppföras i Gideonsberg, Västerås. Affären uppgår till 160 miljoner kronor.


Fastigheten Strålen på Vikensgatan i centrala Karlstad med 88 lägenheter är Lansas Fastigheters senaste förvärv.

Lansa växer vidare i Karlstad

Transaktioner Lansa köper 88 lägenheter i stadsdelen Viken i Karlstad.


Claes Malmkvist.

Därför undviker Lansa storstadsmarknaderna

Bolag Med 840 miljoner kronor i färskt emissions-kapital kan Lansa ta nästa steg i sin offensiva expansion. Vd:n Claes Malmkvist berättar mer om de framtida planerna och varför bolaget inte vill etablera sig i storstäderna.


John Ödman.

Lansa bygger bostäder i Västerås

Transaktioner Lansa Fastigheter har gjort klart med sitt första bostadsprojekt i Västerås. Lansa gör ett markförvärv med färdig byggrätt från HSB, med planerad byggstart av minst 80-talet lägenheter första halvåret 2020.


Lansa Fastigheter bygger lägenheter i Växjö.

Lansa uppför 84 lägenheter i Växjö

Bygg/Arkitektur Lansa fortsätter att expandera. Med det nya bostadsprojektet Lågan i Växjö passerar Lansa Fastigheters projektportföljvärde en miljard kronor. Uppförandet av 84 hyreslägenheter påbörjas omgående med planerad inflyttning sommaren 2021.


John Ödman, utveckingschef på Lansa, planerar 300 bostäder i Helsingborgs kommun.

Unga bolaget sticker ut hakan: "Ska bli en av de största i landet"

Bolag Lansa, som ägs av ett antal länsbolag in Länsförsäkringsgruppen, siktar på att dubblera sitt bestånd under året. Utvecklingschef John Ödman berättar om expansiva planerna som ska göra bolaget till en av de stora aktörerna på bostadsmarknaden.


De första arkitektskisserna visar att Kv Valsen får en blandad kvartersbebyggelse och där de olika huskropparna samlas kring en gemensam innergård.

Lansas första egna projekt: 300 lägenheter i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Med kvarteret Valsen med 300 lägenheter vill Lansa Fastigheter skapa ett landmärke i stadsdelen Ramlösa i Helsingborg.


"Så höjer vi statusen på hyresrätten"

Karriär För Fastighetssverige berättar Anders Woodall, ny förvaltningschef för Lansa fastigheter varför han lockades av det unga fastighetsbolaget som är på jakt efter långsiktiga investeringar och hur man kan höja statusen på hyresrätten.


John Ödman och Anders Woodall.

Lansa rekryterar nya chefer

Karriär Anders Woodall är ny förvaltningschef och John Ödman ny utvecklingschef på Lansa Fastigheter.


Därför satsar Lansa på egen nyproduktion

Bolag Det unga fastighetsbolaget är på jakt efter långsiktiga investeringar. För Fastighetssverige berättar Claes Malmkvist, vd för Lansa om varför man vill satsa på egen nyproduktion och hur expansionsplanen ser ut.


Lansa lanserar egen nyproduktion

Bolag Lansa Fastigheter inleder nyproduktion i egen regi. Första projektet blir i Örebro och ska stå klar hösten 2019.


Han blir ny CFO på Lansa

Bolag Lansa Fastigheter utvecklar verksamheten genom att rekrytera ny CFO.


Lansa fortsätter satsa i Örebro

Transaktioner På kort tid har det nyetablerade fastighetsbolaget Lansa köpt flera nya fastigheter i Örebro. Ifrån den 1 september lade bolaget till ytterligare 183 lägenheter i sitt bestånd.


Lansa köper i Örebro

Transaktioner Lansa Fastigheter har köpt ett nyutvecklat hyresrättsprojekt i Örebro som omfattar sex byggnader med totalt 72 lägenheter.


"Vi är väldigt opportuna"

Bolag I går gjorde det nya bolaget sitt första förvärv. Lansa Fastigheter öppnar för fler affärer inom kort – med meriterade personer i styrelsen: ”Har några inspel”.


Lansa gör sitt första förvärv

Transaktioner Lansa Fastigheter, lett av Sveareals förre vd Claes Malmkvist, har nu gjort sitt första förvärv – 720 lägenheter.