Image
Lansa Fastigheter köper av K2A i Lund.
Lansa Fastigheter köper av K2A i Lund. Bild: Lansa Fastigheter

Lansa köper av K2A

Transaktioner Lansa Fastigheter utökar sitt fastighetsbestånd i Lund genom att förvärva en fastighet med 98 bostäder av K2A.
Publicerad den 30 Maj 2024

Fastigheten är ett egenutvecklat projekt, som färdigställdes under 2023 av K2A:s dotterbolag K2A Trähus. Den innehåller 98 hyresbostäder och en lokal, som tillsammans har en uthyrningsbar area om 3 489 kvadratmeter BOA och 92 kvadratmeter LOA. Fastigheten är miljöcertifierad med märkningen Svanen.
– Försäljningen är ytterligare ett led i vårt arbete med att frigöra likviditet och stärka vår balansräkning. Vi ser en stor efterfrågan på transaktionsmarknaden när det gäller bostäder i attraktiva lägen med höga miljökrav och hög standard. Vi planerar att genomföra fler transaktioner i närtid, säger Johan Knaust, vd för K2A.
– Det är glädjande att vi kan fortsätta expandera på en av våra prioriterade marknader. Öresund är en attraktiv region där vi finns etablerade på ett flertal orter som långsiktig aktör. Fastigheten passar väl in vår strategi då den uppfyller krav på hög kvalitet och hållbarhet, bland annat genom trästomme samt solceller och batterilagring, säger Erik Johansson, CFO på Lansa.

Lansa Fastigheter har expanderat kontinuerligt sedan starten 2016 och finns nu på 15 orter runt om i landet med totalt närmare 3 800 hyreslägenheter i förvaltning och projekt.
– Lansa har ett mål om att fortsatt expandera och förvärvet är ett steg i rätt riktning trots en utmanande marknad. Vi är tydliga i vår strategi att förvärva hyresfastigheter med hög kvalitet på orter och regioner där vi idag är etablerade, säger Erik Johansson.

Lansa tillträder fastigheten den 10 juni.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige