Image
Helene Eriksson.
Helene Eriksson. Bild: Lansa Fastigheter

Lansa rekryterar ny affärsutvecklingschef

Bolag Lansa Fastigheter har rekryterat Helene Eriksson som affärsutvecklingschef för att ta det fortsatta ansvaret för expansion och utveckling av fastighetsportföljen.
Publicerad den 20 Augusti 2021

Helene Eriksson har lång bakgrund inom fastighetsbranschen, bland annat från tjänster som senior affärsutvecklare på Skanska och chef hyresfastigheter på HSB. Hon kommer närmast från Norlandia Health & Care där hon varit etableringsansvarig för samhällsfastigheter.
– Lansa har ambitiösa expansionsmål och vårt närmaste kortsiktiga mål är att 2022 säkra en total fastighetsportfölj om 10 miljarder kronor. Vi håller en hög takt och därför är jag glad att Helene väljer att komma till oss då jag ser att hennes erfarenhet och drivkraft kommer att vara en stor tillgång för Lansa, säger Claes Malmkvist, vd på Lansa.

I rollen som affärsutvecklingschef kommer Helene Eriksson att ansvara för expansionen av fastighetsportföljen genom att prospektera marknaden i Sverige för förvärvsmöjligheter och vara aktiv i affärsförhandlingar och fastighetstransaktioner. Investeringsperspektivet i hyresfastigheter är långsiktigt och omfattar såväl färdiga förvaltningsfastigheter som nya bostadsprojekt.
– Jag är mycket imponerad av Lansas snabba tillväxt, fina förvaltningsportfölj och spännande projekt i pipeline, säger Helene Eriksson. Tillsammans med bolagets ägare, medarbetare och samarbetspartners ser jag fram mot att fortsätta den långsiktiga uppbyggnaden av Lansa. Fokus är investeringar i regionstäder där vi kan skapa långsiktiga värden för våra ägare och trygga hem för våra hyresgäster.

Helene Eriksson tillträder tjänsten i augusti.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige