Image
Claes Malmkvist, vd för Lansa Fastigheter.

Lansa öppnar för fler förvärv

Transaktioner I förra veckan gjorde Lansa sitt första förvärv i centrala Göteborg. Under de sju år som gått sen bolaget grundades har man vuxit i snabb takt och har idag en fastighetsportfölj som närmar sig tvåsiffrigt i miljardklassen. Samtidigt har de länge haft ambitioner om hur högt och hur snart de ska nå olika nivåer på fastighetsvärde i bolaget. Claes Malmkvist, vd för Lansa, säger till Fastighetssverige att de kommer behöva se över målsättningarna till följd av den stiltje som råder på transaktionsmarknaden.


Lansa köper på Lindholmen.

Lansa etablerar sig i Göteborg – köper fastighet av Byggvesta

Transaktioner Lansa Fastigheter förvärvar en fastighet med 138 bostäder på Lindhomen, invid Karlastaden, i Göteborg. Säljare är Byggvesta.


Marie Teike.

Lansa hämtar ny fastighetsutvecklingschef från Platzer

Bolag Lansa Fastigheter stärker sitt team genom att rekrytera Marie Teike som ny fastighetsutvecklingschef. Hon ansluter till Lansa från Platzer.


Lansa köper av Imperia i Västerås.

Lansa förvärvar fastighet i Västerås av Imperia

Transaktioner Lansa Fastigheter förvärvar fastigheten Kungsljuset 2 i Västerås av Imperia Fastigheter.


Helene Eriksson.

Lansa rekryterar ny affärsutvecklingschef

Bolag Lansa Fastigheter har rekryterat Helene Eriksson som affärsutvecklingschef för att ta det fortsatta ansvaret för expansion och utveckling av fastighetsportföljen.


Ica, Serneke och Lansa samarbetar om ett hållbart blandstadskvarter i Lund.

Utvecklar hållbart blandstadskvarter i Lund

Bygg/Arkitektur I Brunnshög i Lund utvecklar Ica Fastigheter ett helt nytt kvarter om cirka 20 000 kvadratmeter som bland annat ska innehålla en Ica-butik och 258 hyreslägenheter. Ica Fastigheter har tecknat ett projekteringsavtal med Serneke Sverige, samt en avsiktsförklaring med Lansa Fastigheter om ett framtida förvärv av bostäderna.


Claes Malmkvist.

Så tar Lansa sats mot en dubblering

Bolag Lansa Fastigheter har tidigare aviserat att man ska nå tio miljarder i fastighetsvärde inom några år – nästan en dubblering jämfört med värdet idag. För Fastighetssverige berättar vd:n Claes Malmkvist om hur man ska gasa under 2021 och vilken förändring som bolaget upplevt på bostadsmarknaden under pandemin.


Anna Granander och Claes Malmqvist på Lansa Fastigheter.

Lansa Fastigheter växer och rekryterar ytterligare

Bolag Lansa Fastigheter fortsätter att expandera. Sedan starten för drygt fyra år sedan har man byggt upp ett fastighetsbestånd bestående av 1 300 lägenheter och ytterligare 1 100 lägenheter i produktion. För att fortsätta driva ambitionen att utveckla och erbjuda "Trygga hem för stolta hyresgäster" rekryteras nu Anna Granander som marknads- och uthyrningsansvarig.


Claes Malmkvist.

Lansa Fastigheter ska fördubbla sitt bestånd

Bolag Lansa Fastigheter har vuxit stadigt sedan starten 2016. Nu ska fastighetsportföljen dubblas till 10 miljarder.


Svärdsliljorna i Gideonsberg.

Lansa etablerar sig i Västerås

Bygg/Arkitektur Nu etablerar sig Lansa Fastigheter i Västerås, med två nya fastighetsprojekt. Dels uppför man två hyreshus med en tydlig miljöprofil i den nya stadsdelen Ängsgärdet. Dessutom ytterligare två hyreshus med 69 nya lägenheter i Gideonsberg.


Ulrika von Wachenfeldt.

Lansa rekryterar ny projektchef

Karriär Lansa rekryterar Ulrika von Wachenfeldt till den nya rollen som projektchef.


Claes Malmkvist.

Därför undviker Lansa storstadsmarknaderna

Bolag Med 840 miljoner kronor i färskt emissions-kapital kan Lansa ta nästa steg i sin offensiva expansion. Vd:n Claes Malmkvist berättar mer om de framtida planerna och varför bolaget inte vill etablera sig i storstäderna.


Claes Malmkvist.

Lansa tar in 840 miljoner

Bolag Länsförsäkringar Liv är ny storägare i Lansa Fastigheter efter en nyemission som tillförde bolaget 840 miljoner kronor från tidigare och nya ägare.


Lansa Fastigheter bygger lägenheter i Växjö.

Lansa uppför 84 lägenheter i Växjö

Bygg/Arkitektur Lansa fortsätter att expandera. Med det nya bostadsprojektet Lågan i Växjö passerar Lansa Fastigheters projektportföljvärde en miljard kronor. Uppförandet av 84 hyreslägenheter påbörjas omgående med planerad inflyttning sommaren 2021.


Därför satsar Lansa på egen nyproduktion

Bolag Det unga fastighetsbolaget är på jakt efter långsiktiga investeringar. För Fastighetssverige berättar Claes Malmkvist, vd för Lansa om varför man vill satsa på egen nyproduktion och hur expansionsplanen ser ut.


Lansa lanserar egen nyproduktion

Bolag Lansa Fastigheter inleder nyproduktion i egen regi. Första projektet blir i Örebro och ska stå klar hösten 2019.


Lansa fortsätter satsa i Örebro

Transaktioner På kort tid har det nyetablerade fastighetsbolaget Lansa köpt flera nya fastigheter i Örebro. Ifrån den 1 september lade bolaget till ytterligare 183 lägenheter i sitt bestånd.


Lansa köper i Örebro

Transaktioner Lansa Fastigheter har köpt ett nyutvecklat hyresrättsprojekt i Örebro som omfattar sex byggnader med totalt 72 lägenheter.


"Vi är väldigt opportuna"

Bolag I går gjorde det nya bolaget sitt första förvärv. Lansa Fastigheter öppnar för fler affärer inom kort – med meriterade personer i styrelsen: ”Har några inspel”.


Lansa gör sitt första förvärv

Transaktioner Lansa Fastigheter, lett av Sveareals förre vd Claes Malmkvist, har nu gjort sitt första förvärv – 720 lägenheter.