Image
Claes Malmkvist.
Claes Malmkvist. Bild: Jan-Olof Ekelund

Lansa tar in 840 miljoner

Bolag Länsförsäkringar Liv är ny storägare i Lansa Fastigheter efter en nyemission som tillförde bolaget 840 miljoner kronor från tidigare och nya ägare.
Publicerad den 5 December 2019

– Det stora intresset inom Länsförsäkringarsfären för bolaget är naturligtvis mycket positiv. Nu får vi de nödvändiga finansiella resurserna för en fortsatt expansion, säger Claes Malmkvist, vd för Lansa Fastigheter.

På bara tre år har Lansa byggt upp ett fastighetsbestånd som består av närmare 1 500 hyreslägenheter på sammanlagt elva orter runt om i landet. Nuvarande fastigheter har ett marknadsvärde som närmar sig tre miljarder kronor och pågående projekt värderas till ytterligare en miljard.

– Målet är att inom de närmaste åren fördubbla värdet på vår fastighetsportfölj till ca sju miljarder. Den nyligen genomförda nyemissionen lägger grunden för att vi ska klara av den målsättningen, säger Claes Malmkvist.

Tidigare har ägargruppen bestått av sex länsbolag inom Länsförsäkringar. Med nyemissionen har Länsförsäkringar Liv och Länsförsäkringar Fondliv anslutit sig till ägargruppen. Jakob Carlsson är vd för Länsförsäkringar Liv och blev med sitt insteg den enskilt största ägaren i Lansa.

– Lansa är en mycket intressant och lovande långsiktig investering med god förväntad avkastning till en rimlig risk. Som placeringstillgång passar Lansa oss väl genom att fastighetsexponeringen både utökas och diversifieras. Utmaningen för Lansa de närmaste åren är att fortsätta hitta bra förvärvsmöjligheter, säger Jakob Carlsson.

– Vår bedömning är att det kommer att vara en fortsatt stor efterfrågan för hållbara bostäder med hög boendekvalitet. Och vår marknad för expansion är en kombination av förvärv av förvaltningsfastigheter och genomförande av projekt, konstaterar Claes Malmkvist.

I nyemissionen var advokatbyrån Setterwalls rådgivare till Lansa och till Länsförsäkringar Liv var rådgivarna Catella samt Gernandt & Danielsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY