Image
Lansa Fastigheter bygger lägenheter i Växjö.
Lansa Fastigheter bygger lägenheter i Växjö. Bild: Lansa Fastigheter

Lansa uppför 84 lägenheter i Växjö

Bygg/Arkitektur Lansa fortsätter att expandera. Med det nya bostadsprojektet Lågan i Växjö passerar Lansa Fastigheters projektportföljvärde en miljard kronor. Uppförandet av 84 hyreslägenheter påbörjas omgående med planerad inflyttning sommaren 2021.
Publicerad den 4 Juli 2019

Lansa Fastigheter satsar på hög kvalitet och bra läge på expansiva orter.

– Det är ingen tvekan om att den generella utvecklingen på bostadsmarknaden gynnar vår affärsmodell. Med Lågan passerar värdet på vår projektportfölj en miljard kronor vilket i sig är en stor händelse för ett ungt fastighetsbolag, säger Claes Malmkvist, vd för Lansa.

Bara ett kvarter från torget i Växjö startar produktionen av 84 hyreslägenheter redan i sommar. Bostäderna uppförs i två byggnader med välplanerade lägenheter och en attraktiv arkitektur.

– Vi prioriterar bra lägen i regionstäder och det innebär för oss nära anslutning till kollektivtrafik, service, handel inom gångavstånd samt trygga bostäder och omgivningar. Detta uppfylls med råge i vårt första projekt i Växjö, säger John Ödman, utvecklingsansvarig på Lansa.

Lägenheterna planeras vara klara för inflyttning till sommaren 2021. De två byggnaderna som utgör Lågan blir certifierad med miljöbyggnad silver. Serneke Bygg har utsetts till entreprenör.

Exklusive projekten uppgår Lansas fastighetsvärde till 2,7 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige