Image
Claes Malmkvist.
Claes Malmkvist. Bild: Lansa Fastigheter

Lansa Fastigheter ska fördubbla sitt bestånd

Bolag Lansa Fastigheter har vuxit stadigt sedan starten 2016. Nu ska fastighetsportföljen dubblas till 10 miljarder.
Publicerad den 23 Oktober 2020

Idag omfattar Lansas fastighetsportfölj en volym om 5,5 miljarder kronor, bestående av förvaltningsfastigheter, pågående förvärv och projekt på regionorter och i kransen till storstäderna runtom i Sverige. Under det senaste året har portföljen expanderat med 1,6 miljarder, främst genom förvärv i Västerås och Öresundsregionen.

Lansas mål är att vara marknadens mest gröna bostadsbolag på hyresmarknaden. Och genom att förvärva, förvalta och utveckla moderna hyresrätter, bidra med samhällsengagemang i storstadsområden och regionstäder i tillväxt.

Strategin framåt för de närmaste åren har lagts fast och innebär en ambition att expandera Lansa till 10 miljarder, vilket är en fördubbling.
– Expansionen skall ske genom fortsatta förvärv av förvaltningsfastigheter, pågående projekt och utvecklingsprojekt samt råmark. Vi är även öppna för samarbeten och joint venture för genomförande av projekt, säger VD Claes Malmkvist.

Geografiskt ska företaget växa i anslutning till befintliga etableringar men även genom förvärv i attraktiva nya tillväxtregioner. Kompetens och resurser för såväl utvecklingsprojekt som större förvärv av projekt och förvaltningsfastigheter är säkerställt.
– Lansa Fastigheter ägs av åtta bolag inom Länsförsäkringsgruppen, vilket säkerställer att det finns kapital till den starka tillväxt vi står inför. Vår utmaning nu är att fortsätta identifiera attraktiva projekt att investera i, fortsätter Claes Malmkvist.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Utvecklingen i Heba har varit och är väldigt bra"

Bolag Fastighetssverige diskuterar med branschveteranen Sören Härnblad som är 75 år gammal. Han var tidigare Hebas styrelseordförande. Så här mycket tid lägger Sören Härnblad på att följa marknaden nu för tiden och så här ser han på bostadsbristen i Sverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY