Image
Marie Teike.
Marie Teike. Bild: Lansa Fastigheter

Lansa hämtar ny fastighetsutvecklingschef från Platzer

Bolag Lansa Fastigheter stärker sitt team genom att rekrytera Marie Teike som ny fastighetsutvecklingschef. Hon ansluter till Lansa från Platzer.
Publicerad den 3 Februari 2023

Lansa har vuxit snabbt sedan starten 2016 och har gått till en säkerställd bostadsportfölj om 8,5 miljarder kronor. Förvärv, förvaltning och utveckling av moderna bostadsfastigheter i kransen av storstäderna och regionstäder i tillväxt har varit framgångsrikt. Målet är att växa vidare och att nå 15 miljarder kronor i fastighetsvärde vid utgången av 2026 genom förvärv och projekt. Därför har bolaget nu rekryterat Marie Teike i den nya rollen som fastighetsutvecklingschef.

Marie Teike har lång bakgrund inom bygg- och fastighetsbranschen, bland annat med tjänster som projektchef och fastighetschef. Närmast kommer Marie Teike från Platzer Fastigheter där hon haft rollen som chef för projektutveckling samt senast som affärsutvecklare.
– Vi fortsätter med hållbara investeringar i trygga hyresbostäder. Vår finansiella stabilitet och långsiktighet öppnar många möjligheter för oss även i en marknad som för många är osäker. Här kommer Marie, med sin breda erfarenhet av projekt, affärer och ledarskap, att tillföra Lansa och vår expansion stora värden säger Claes Malmkvist, vd på Lansa.

Som fastighetsutvecklingschef ansvarar Marie Teike för förvärvsprocesser och genomförande av investeringar omfattande utvecklingsbara fastigheter, projekt och mark.
– Jag är glad att jag får möjligheten och förtroendet att vara en del av den framtida tillväxtresan här på Lansa. Bolaget har en spännande fastighets- och projektportfölj med hållbara fastigheter i attraktiva lägen och väldigt goda förutsättningar för att ta nästa steg i expansionen, säger Marie Teike.

Marie Teike tillträdde sin tjänst 1 februari.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige