Image
Handelskvarteret Bona Terra.
Handelskvarteret Bona Terra. Bild: Fojab

Serneke bygger åt Ica Fastigheter – som säljer vidare del till Lansa

Transaktioner I Brunnshög i Lund utvecklar Ica Fastigheter ett helt nytt kvarter om cirka 22 000 kvadratmeter som bland annat ska innehålla en Ica-butik med kompletterande kommersiell service och 258 hyreslägenheter. Ica Fastigheter har tecknat ett entreprenadavtal med Serneke Sverige, samt ett aktieöverlåtelseavtal med Lansa Fastigheter om ett framtida förvärv av den tredimensionella bostadsfastigheten.
Publicerad den 20 Januari 2022

Entreprenadavtalet mellan Ica Fastigheter och Serneke Sverige avser att i samverkan bygga totalt 22 000 kvadratmeter bestående av såväl Ica-butik och övriga kommersiella ytor som hyreslägenheter. Sedan tidigare har Ica Fastigheter tecknat ett samverkansavtal med Serneke Sverige avseende projektering.
– Vi har haft ett mycket gott samarbete med Ica Fastigheter under första fasen av projektet och är både glada och stolta över att gå vidare tillsammans in i nästa fas. Det är ett spännande projekt på många sätt som vi ser fram emot att byggstarta under våren. Bona Terra kommer även knyta samman och tillföra nya funktioner till området Brunnshög på ett bra sätt, säger Carl Hagberg, arbetschef på Serneke

Ica Fastigheter och Lansa Fastigheter har tecknat ett aktieöverlåtelseavtal om ett tillträde av bostadsfastigheten vid färdigställandet 2025. Cushman Wakefield har varit säljrådgivare till Ica Fastigheter i försäljningen.

Byggnaden kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver och håller en allmänt hög hållbarhetsnivå utifrån ett hållbarhetsprogram som utvecklats tillsammans med Lunds kommun.

Fastigheten kommer efter byggstart att delas i två fastigheter via tredimensionell fastighetsbildning. Ica Fastigheter kommer långsiktigt att äga den kommersiella fastigheten. Färdigställandet av Ica-butiken, övriga kommersiella ytor samt bostäder beräknas till 2025.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige