Image
Lansa köper i Järfälla.
Lansa köper i Järfälla. Bild: Wingårdhs

Lansa köper projekt med 126 hyreslägenheter i Järfälla

Transaktioner Lansa Fastigheter köper ett bostadsprojekt av Mac Freeze omfattande 126 hyreslägenheter i Ormbacka i Järfälla kommun. Projektet är ritat av Wingårdh arkitektkontor och har hög hållbarhetsprofil.
Publicerad den 13 Januari 2022

Projektet består av fyra bostadshus på tre våningar och med underliggande garage. För att nå målgruppen i området så erbjuds en del större lägenheter, upp till 6 rum och kök, varav vissa kommer att vara i etage.

Fastigheterna håller hög hållbarhetsprofil och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Solceller med batterilagring och bergvärme kommer att installeras och det kommer att finnas laddstolpar för elbilar och tillgång till elbil- och cykelpool.

– Denna del av Järfälla domineras idag av villor och radhus och det känns bra att vi nu kommer att kunna möta efterfrågan från dem som istället önskar hyra ett bekvämt och hållbart boende, säger Helene Eriksson, affärsutvecklingschef på Lansa Fastigheter.

Ormbacka ligger i ett attraktivt läge i Skälby med närhet till E18 och den nya trafiknoden i Barkarby. I området planerar man för flera nya bostäder, en mellanstadieskola och tunnelbanan kommer få en ny linje till Barkarby.

– Det känns fantastiskt att få leverera dessa klimatsmarta lägenheter till en långsiktig ägare med stort fokus på miljö och människor, säger Kjell Schön, vd på Mac Freeze.

Byggnationen startar i januari 2022 och det första huset står klart för inflyttning sommaren 2023.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige