Image

Nya investerare i Svenska Bostadsfondens institutionella fond

Bolag Henry och Gerda Dunkers donationsfond nr 2 i Helsingborg och Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän är nya investerare i Svenska Bostadsfondens institutionella fond.
Publicerad den 29 Januari 2013
Lars Swahn. Bild: Svenska Bostadsfonden
Lars Swahn.

Tidigare investerare i denna fond är bland andra pensionsstiftelserna i Ericsson, Sandvik samt Åland Ömsesidiga Försäkringsbolag.

- Det är glädjande att professionella aktörer på investerarmarknaden visar fortsatt förtroende för oss. Vi har snabbt byggt upp en portfölj av högkvalitativa bostadsfastigheter i regionstäder och pendlingsorter som nya investerare har möjlighet att bli delägare i. Detta i kombination med det stora intresset för en lite tryggare investering som bostadsfastigheter gör att vi har ett mycket attraktivt erbjudande. Vi välkomnar ytterligare investerare och för idag ett flertal diskussioner med ytterligare institutioner om investeringar i Svenska Bostadsfonden, säger Lars Swahn, vd i Svenska Bostadsfonden Management.

Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB har nu sex institutionella investerare i sin institutionsfond och det totala värdet på portföljen inom institution är 610 miljoner kronor. Fastigheterna är belägna i Luleå, Trelleborg, Karlskrona och Staffanstorp.

Det totala portföljvärdet inom Svenska Bostadsfonden är i dag cirka 2,5 miljarder kronor fördelat över cirka 3 500 lägenheter på 17 orter i Sverige.

För de fyra första privatfonderna har under förra året avveckling av fastigheter inletts och fonderna beräknas kunna avslutas gradvis under våren 2013 varvid investerarna erbjuds återbetalning av sin insats och vinst eller en möjlighet att fortsätta sin investering, helt eller delvis, i nyetablerade fonder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har blivit en generell prispress på marknaden"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets vd Philip Isell Lind af Hageby beskriver för Fastighetssverige hur de hanterar problemen kopplade till corona, konkurrensläget på marknaden och hur de arbetar med kostnadsanpassningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY