Image
Scandic Hotel i Karlskrona.

Midstar förlänger avtal och renoverar Scandic Karlskrona

Bygg/Arkitektur I samband med att Scandic förlänger sitt långsiktiga hyresavtal med hyresvärden och fastighetsägaren Midstar, påbörjas arbetet för en totalrenovering av Scandic Karlskrona. Sammantaget byggs 75 nya hotellrum i en ny hotellbyggnad parallellt med att en takvåning adderas.


"Riksbyggens förslag väver samman innovation, stadsmässighet och hållbarhet på ett väldigt bra sätt" säger Magnus Lindoffsson, projektledare för Pottholmen på Karlskrona kommun

Riksbyggen tilldelas mark i Karlskrona och planerar för nytt landmärke

Bygg/Arkitektur Riksbyggen har tillsammans med Odalen Fastigheter vunnit en offentlig upphandling i området Pottholmen i Karlskrona. Riksbyggen planerar för cirka 60 bostäder i kvarteret Brandtornet, där en del av projektet blir Karlskronas högsta hus med 14 våningar. Odalen bygger ett omvårdnadsboende med 48 bostäder. Tillsammans byggs ett gemensamt mobilitetshus. Projektförslaget har utformats av FOJAB.


Ulf Wallén, vd för Acrinova.

Acrinova säljer för 30 miljoner i Karlskrona

Transaktioner Acrinova har sålt fastigheten Västra Nättraby 6:101 i Karlskrona. I affären uppgår det underliggande fastighetsvärdet till 30 miljoner kronor.


Per Johansson.

Brinova köper i Karlskrona – emitterar på 37,74 kronor

Transaktioner Brinova har tecknat avtal om förvärv av sex fastigheter i Karlskrona, Sheldon 4, Vakteln 8–11 och Clerk 28. Fastigheterna består främst av hyresbostäder. Tillträde sker omgående och förvärvet finansieras delvis genom emission av egna aktier i Brinova, motsvarande ett totalt kapitalbelopp om tolv miljoner kronor.


SBB byggstartar i tre svenska städer

Bygg/Arkitektur SBB byggstartar 228 lägenheter i Motala, Karlskrona och Oskarshamn. Husen byggs i fabrik med massiv trästomme och med halva energianvändningen av kraven i Boverkets Byggregler.


Brinova gör strategiska uthyrningar i Kristianstad och Karlskrona.

Brinova gör strategiska uthyrningar i Kristianstad och Karlskrona

Uthyrning Brinova har i dagarna tecknat nya gröna hyresavtal med bland annat Försäkringskassan och Region Skåne.


Per Johansson.

Brinova får bygglov för kontorshus i Karlskrona

Bygg/Arkitektur Brinova har fått bygglov för en ny byggnad på fastigheten Karlskrona Skeppsbrokajen 4, som ligger på Trossö.


Boverket flyttar in i nya lokaler 2025.

Boverket flyttar in i nya lokaler 2025

Uthyrning Boverket har tecknat hyresavtal med Skanska för nya lokaler i Karlskrona och planerar nu för den framtida arbetsplatsen med inflyttning i maj 2025.


Kunskapsporten köper fyra skolfastigheter i Karlskrona

Transaktioner Det Malmöbaserade fastighetsbolaget Kunskapsporten fortsätter sin expansion in i Blekinge, genom köp av fastigheter i Karlskrona.


Oscar Engelbert.

Oscar Properties och SBB startar projekt i Karlskrona

Bostäder Oscar Properties har offentliggjort att Samterna AB, som ägs till hälften av Oscar Properties och till hälften av SBB, har erhållit bygglov för projekt Skogsglänta i Gullberna Park i Karlskrona. Bolaget kommer därmed att påbörja produktionen av 80 lägenheter.


Illustration.

SBB och Oscars bygglov upphävt

Bygg/Arkitektur Oscar Properties och SBB:s bostadsprojekt får tungt besked.


Svefa anställer åtta nya konsulter samt etablerar kontor i Karlskrona och Halmstad

Bolag För att möta den ökande efterfrågan på Svefas tjänster, och för att befästa sin position som hela Sveriges ledande fastighetsrådgivare, har Svefa anställt åtta nya konsulter samt etablerar kontor i Karlskrona och Halmstad. Genom etableringarna finns nu Svefa representerat på 18 orter från Luleå i norr till Malmö i söder.


Brinova köper i Karlskrona.

Brinova köper i Karlskrona

Transaktioner Brinova köper en bostadsfastighet och en samhällsfastighet i Karlskrona för 42 miljoner kronor.


HSB Sydost vill bygga bostäder på Pantarholmen i Karlskrona.

HSB Sydost vill bygga 14 våningar på Pantarholmen i Karlskrona

Bygg/Arkitektur HSB Sydost presenterar en ny detaljplan för Kvarteret Posse i Karlskrona.


Illustration.

Ännu ett bostadsprojekt på grund i syd

Bolag Knappt 1,5 månader efter att ett projekt ägt av Norrterna och SBB fått se sitt bygglov upphävt stöter ytterligare ett bostadsprojekt på patrull.


Victoria Park tecknar hyresavtal med Karlskrona kommun

Uthyrning Victoria Park har tecknat ett hyresavtal med Karlskrona kommun avseende uthyrning av kontorslokaler i centrala Karlskrona anpassade för ett verksamhetsområde inom kommunens äldreförvaltning.


Skanska: "Vi blir inte avskräckta"

Transaktioner Därför tar Skanska över Real Holdings problemkantade utvecklingsprojekt på Pottholmen i Karlskrona.


Real Holding säljer utvecklingsprojekt

Transaktioner Real Holding säljer fastighetsutvecklingsprojekt på Pottholmen, Karlskrona till Skanska.


Lidl öppnar i Amiralen

Uthyrning Lidl Sverige fortsätter expansionen i Sverige med målet 200 butiker 2020 och nu är det klart med ett nytt butiksläge i Karlskrona. Butiken kommer att ligga i köpcentret Amiralen och beräknas öppna hösten 2019.


SBB köper i Karlskrona

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget köper 114 lägenheter i Karlskrona, fördelade på sex bostadsfastigheter.