Image
Per Johansson.
Per Johansson. Bild: Brinova

Brinova köper i Karlskrona – emitterar på 37,74 kronor

Transaktioner Brinova har tecknat avtal om förvärv av sex fastigheter i Karlskrona, Sheldon 4, Vakteln 8–11 och Clerk 28. Fastigheterna består främst av hyresbostäder. Tillträde sker omgående och förvärvet finansieras delvis genom emission av egna aktier i Brinova, motsvarande ett totalt kapitalbelopp om tolv miljoner kronor.
Publicerad den 2 Maj 2022

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 2 478 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 3,2 miljoner kronor och de förvärvas för ett underliggande fastighetsvärde om 55,2 miljoner kronor.

Fastigheterna med totalt 28 hyresbostäder ligger på absolut bästa läge i Karlskrona på Trossö och Saltö. Fastigheterna ligger nära våra befintliga enheter vilket kommer generera en effektiv förvaltning med goda synergieffekter.

– Ett bra tillskott av attraktiva bostäder på absolut bästa läge i Karlskrona, säger vd Per Johansson.

Brinova förvärvar fastigheterna genom bolag med tillträde den 29 april. Förvärvet finansieras med kontanta medel samt genom emission av egna aktier i Brinova. Styrelsen har därför med stöd bemyndigande från årsstämman den 5 maj 2021, beslutat om emission av 317 965 aktier av serie B i Brinova riktad till säljaren av fastighetsbolagen, Kobebus Fastighets AB.

Teckningskursen uppgår till 37,74 kronor per aktie och är baserat på ett vägt genomsnittspris för Brinovas aktie närmast före tillträdet. Priset motsvarar en premie om cirka 7 procent mot stängningskursen på Nasdaq Stockholm den 28 april 2022.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 0,33 procent baserat på det totala antalet aktier i Brinova efter emissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige