Image
Boverket flyttar in i nya lokaler 2025.
Boverket flyttar in i nya lokaler 2025. Bild: Franz Feldmanis

Boverket flyttar in i nya lokaler 2025

Uthyrning Boverket har tecknat hyresavtal med Skanska för nya lokaler i Karlskrona och planerar nu för den framtida arbetsplatsen med inflyttning i maj 2025.
Publicerad den 19 Januari 2022
Annons
Image

Kontorslokalerna kommer att vara lokaliserade i en byggnad som ska uppföras i kvarteret Skeppsbron i centrala Karlskrona. Hyresavtalet är tecknat med Skanska, som kommer att uppföra byggnaden.
– Detta ger oss stora möjligheter att utvecklas som attraktiv arbetsgivare. Vi kan vara förebildliga genom att ställa krav på utformning, kvalitet och hållbarhet i lokalerna vi hyr, säger Irene Nyman, avdelningschef på Boverket.

I upphandlingen ställde Boverket krav på att lokalerna ska vara effektiva, lätta att använda och främja en god hälsa.
– Det är ett hus där vi kan skapa unika arbetsmiljöer. Vi ser fram emot att medarbetarna ska se många möjligheter i de nya lokalerna, säger Sonia Andersson, tillförordnad enhetschef, som driver processen internt på Boverket.

Boverket har tidigare utrett möjligheten att anpassa sina befintliga lokaler i kvarteret Sparre i Karlskrona, men tagit beslut att söka nya lokaler. Nuvarande lokaler är för stora för verksamheten, inte ändamålsenliga och dessutom svåra och kostsamma att anpassa till nya arbetssätt.

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Cirka 250 personer arbetar på huvudkontoret i Karlskrona. Myndigheten har också ett kontor i Malmö där cirka 20 personer arbetar.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd-byte på Castellums coworkingbolag

Bolag Castellumägda coworkingbolaget United Spaces byter vd till hösten. Avgående vd:n Yvonne Sörensen Björud berättar för Fastighetssverige om beslutet att lämna, om tiden i bolagen och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige