Image
Bild: Istock

SBB byggstartar i tre svenska städer

Bygg/Arkitektur SBB byggstartar 228 lägenheter i Motala, Karlskrona och Oskarshamn. Husen byggs i fabrik med massiv trästomme och med halva energianvändningen av kraven i Boverkets Byggregler.
Publicerad den 20 April 2022

SBB fortsätter att växa med nyproduktion av hyresrätter i Sverige och byggstartar nu 78 lägenheter i Motala, 60 lägenheter Karlskrona och 90 lägenheter i Oskarshamn. Genom en effektiv industriell byggmetod byggs husen med massiv trästomme och huvuddelen av husen byggs i fabrik för att monteras på plats. Med denna metod sänker SBB byggkostnaderna och byggtiden med en stor hållbarhetsvinst som resultat. SBB är en av Sveriges ledande aktörer i att bygga med trä och har för närvarande cirka 1 000 lägenheter med trästomme i produktion.
– SBB fortsätter bygga hållbart med målet inställt på att vara ett klimatpositiv bolag 2030. Genom att bygga husen i fabrik bidrar vi kraftigt till att uppnå målen, säger Erik Hävermark, chef projektutveckling, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Projekten uppfyller kraven för det statliga investeringsstödet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige