Image
Ilija Batljan blir börs-vd igen.

SBB-ägda PPI vill noteras på Oslobörsen – Batljan blir tillfällig vd

Bolag Public Property Invest, PPI, avser att noteras på Oslobörsen. PPI har SBB som största ägare med 44,83 procent och leds av Ilija Batljan som tillförordnad vd, dock en roll som han förväntas lämn"Jag är tillförordnad vd och planen är att styrelsen rekryterar en ny vd inom sex månader och att jag i samband med detta övergår till rollen som styrelseledamot", uppger Ilija Batljan för Nyhetsbyrån Direkt.a inom sex månader, det uppger han själv för Nyhetsbyrån Direkt.


S&P höjer kreditbetyget för SBB till CCC

Bolag Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors höjer SBB:s kreditbetyg till CCC från SD, Selective Default. Revideringen kommer bara några dagar efter att betyget sänkts.


SBB återköper obligationer för drygt 1,8 miljarder kronor

Ekonomi/Finansiering SBB meddelar utfallet från sitt återköpserbjudande av vissa hybridinstrument för maximalt 250 miljoner euro, motsvarande 2,85 miljarder kronor, från den 18 mars.


SBB vill köpa ut Riksbyggen ur fastighetsbolag

Transaktioner Fastighetsbolaget SBB har för avsikt att köpa ut Riksbyggen ur det gemensamt ägda bolaget Unobo, ett bolag som SBB ägt till 70 procent sedan 2021. Det framgår av en anmälan till Konkurrensverket som Dagens industri, Di, tagit del av.


S&P placerar SBB:s rating på 'watch negative'

Ekonomi/Finansiering Kreditvärderingsinstitutet S&P Global Ratings placerar SBB:s kreditbetyg CCC+ på "watch negative", vilket innebär att det kommer att bevakas med risk för ytterligare sänkning framöver.


SBB:s vice vd Krister Karlsson föreslås som ny ledamot i Arlandastads styrelse.

SBB:s vice vd kan ta plats i Arlandastads styrelse

Bolag Valberedningen föreslår nyval av Krister Karlsson som styrelseledamot, han är vice vd i SBB.


Analyshus uppmanar investerare att "hålla sig borta" från SBB

Bolag Pareto Securities upprepar sin säljrekommendation för SBB och sänker riktkursen till 2,5 kronor från 3,0 kronor. Det framgår av en analys som Fastighetssverige tagit del av där analyshuset bland annat skriver att "vi fortsätter att rekommendera investerare att hålla sig borta och upprepar vår säljrating"


Ilija Batljan.

Ilija Batljan Invest ökar förlusten

Bolag Ilija Batljan Invest ökade förlusten i det fjärde kvartalet. Värdeförändringarna i fastighetsbeståndet minskade samtidigt rejält, liksom räntekostnaderna som var lägre mot samma period året innan.


Vd Leiv Synnes.

Synnes: "Har de största negativa värdeförändringarna bakom oss"

Bolag Pressade SBB hade ett utmanande 2023 där man gjorde en resultatförlust på cirka 22 miljarder kronor, framför allt drivet av värdeförändringar på fastigheter som uppgick till lite mer än 13 miljarder kronor. Men för 2024 andas vd:n Leiv Synnes mer optimism och han tror att det värsta ligger bakom för bolaget. Hur det blir med utbetalningen av den pausade utdelningen för 2022 på två miljarder kronor återstår dock att se då det är en fråga som fortsatt hänger i luften.


Ilija Batljan.

Ilija Batljan Invest vill ändra villkoren för sina gröna obligationer

Ekonomi/Finansiering Investmentbolaget Ilija Batljan Invest, som ägs av tidigare SBB-vd:n Ilija Batljan, vill genom ett skriftligt förfarande få obligationsinnehavare att ge samtycke till vissa ändringar av villkoren för bolagets seniora icke-säkerställda gröna obligationer.


Leiv Synnes, vd för SBB.

SBB redovisar minusresultat på över 20 miljarder för 2023

Bolag Den pressade fastighetsjättens resultat för 2023 uppgick till -20 488 miljoner kronor, periodens resultat inklusive avvecklande verksamhet uppgick till -22 740 miljoner. Samtidigt har värdet på fastighetsportföljen nästan halverats jämfört med 2022 och är nu värd 73,2 miljarder kronor.


SBB bildar JV-bolag – tillförs 5,2 miljarder kronor

Transaktioner SBB har ingått ett avtal med amerikanska förvaltaren Castlelake om att bilda ett nytt samriskbolag, SBB Infrastructure. Som ett led i detta kommer SBB Infrastructure att uppta ett lån på cirka 5,2 miljarder kronor från Castlelake, med stöd av Atlas SP Partners, för att bland annat finansiera förvärv av fastigheter från SBB.


Lennart Sten föreslås till ny ordförande i SBB.

Lennart föreslås ersätta Lennart vid SBB-klubban

Bolag SBB:s nuvarande ordförande Lennart Schuss har informerat valberedningen att han ställer upp för omval som ledamot i styrelsen, men inte kommer att ställa upp för omval som ordförande. Han föreslås ersättas som ordförande av Lennart Sten som så fall blir helt ny i styrelsen.


Obligationsägare inleder rättslig process mot SBB

Bolag Obligationsägare inleder formella rättsliga åtgärder mot SBB över krav som SBB kallar påstått och grundlöst.


SBB:s intressebolag PPI utvärderar notering på Oslobörsen

Bolag BB:s intressebolag PPI, Public Property Invest, förbereder sig för en möjlig börsintroduktion och notering på Oslobörsen. SBB äger 44,8 procent av aktierna i PPI.


Thoren Arena i Noliaområdet i Umeå.

Kommunen vill köpa kritiserad arena – men inte SBB:s sjukhusområde: "Hypotetisk diskussion"

Transaktioner I förra vecka stod det klart att Umeå kommun har för avsikt att köpa tillbaka den nybyggda och kritiserade arenan från Thorengruppen. 260 miljoner spås det kosta kommunen och argumentet är att det i det oroliga omvärldsläget är bättre att äga fastigheten själva. Men att köpa fastigheter som är viktiga för kommunen verkar inte vara en självklarhet, med tanke på att det trots tidigare uttalanden inte skett någon affär med krisande SBB. Diskussionerna om en transaktion med SBB visar sig vara "hypotetiska".


SBB:s fastighet på Östra Hamngatan i Göteborg.

Butiken lämnar centralt läge hos SBB

Uthyrning Lapparna sitter på fönsterrutan på SBB:s fastighet på Östra Hamngatan 15 i Göteborg. Det är dags för avflytt och utförsäljning av skateboards, kläder och skor.


Grupp av storägare vill byta ut hela styrelsen i SBS Norden

Bolag Oltre Fund, Fastator och SBB, som tillsammans representerar 40,72 procent av röster och kapital, har lämnat in förslag om att byta ut hela styrelsen i Studentbostäder i Norden.


Nasdaq korrigerar – SBB blir kvar på största börslistan

Bolag Innan jul kom beskedet från Nasdaq att SBB skulle flyttas ned från börsens large cap-lista till mid cap-listan. Nu visar det sig att nedgraderingen berodde på en räknemiss från Nasdaqs sida och SBB får därmed behålla sin plats på storbolagslistan.


Ilija Batljan, tidigare vd för SBB, har köpt in sig i Apotea.

Batljan har köpt in sig i Apotea

Bolag SBB:s grundare och före detta vd Ilija Batljan har köpt in sig i nätapoteket Apotea, det rapporterar Dagens industri.