Image
SBB sätter spaden i backen.
SBB sätter spaden i backen. Bild: Jonas Slättung

SBB byggstartar i Stockholm

Bygg/Arkitektur SBB byggstartar ett nytt vård- och omsorgsboende på Tenstaterrassen i Stockholm, med planerad byggstart fjärde kvartalet 2024. Boendet kommer att erbjuda 80 boendeplatser fördelade på åtta avdelningar och sex våningsplan. Med sitt läge intill Järvafältet, ges de boende enkel tillgång till natur och rekreation, tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter i närområdet.
Publicerad den 22 Oktober 2024

SBB startar byggnation av nytt vård- och omsorgsboende på Tenstaterrassen i Stockholm
– Vi ser fram emot att tillsammans med hyresgästen Ersta diakoni få bidra med nya efterfrågade boendeplatser för äldre i Stockholm. Vår gemensamma ambition är att skapa ett boende med en hemlik miljö och med en utformning som inbjuder till umgänge både ute och inne, säger Mats Silow, projekt- och fastighetsutvecklingschef på SBB.

Boendets design kommer att förena estetik och funktionalitet med en fasad av tegel och träpanel som harmoniserar med omgivningen och samtidigt uppfyller höga hållbarhetskrav. Byggnaden inkluderar stimulerande och trygga miljöer för de äldre, med en takterrass där de boende kan promenera, odla, umgås och njuta av utsikten över naturreservatet. Inomhus kommer anläggningen att erbjuda bad, gym och bastu. De gemensamma ytorna på avdelningarna, såsom kök och vardagsrum, är strategiskt placerade för att vara lättillgängliga från samtliga lägenheter. Byggnaden kommer att uppfylla höga miljö- och energikrav och certifieras enligt Miljöbyggnad 4.0 på Silver-nivå.
– Att starta det här boendet och få möjlighet att hjälpa fler är mycket glädjande. Vi vill skapa ett boende som uppmuntrar till delaktighet i vardagen och som ser till människors specifika behov. Vår värdegrund om att "se människan" är utmärkande för vår idéburna verksamhet, säger Stefan Nilsson, direktor på Ersta diakoni.

För detta projekt har SBB ingått ett totalentreprenadavtal med COBAB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Niam växa inom bostadssegmentet

Bolag Niam stärker sin bostadssatsning med ytterligare en fastighet i Stockholm. Efter förvärvet av 203 lägenheter i Barkarbystaden från Citycon berättar Henrik Gerdin, fondchef på Niam, om bolagets målsättning inom segmentet, vilka marknaderna man tittar på att investera i och vilka boxar som behöver checkas av för att en fastighet ska klassas som intressant.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige