Image
Bild: Istock

Svefa anställer åtta nya konsulter samt etablerar kontor i Karlskrona och Halmstad

Bolag För att möta den ökande efterfrågan på Svefas tjänster, och för att befästa sin position som hela Sveriges ledande fastighetsrådgivare, har Svefa anställt åtta nya konsulter samt etablerar kontor i Karlskrona och Halmstad. Genom etableringarna finns nu Svefa representerat på 18 orter från Luleå i norr till Malmö i söder.
Publicerad den 2 September 2020

Den lokala närvaron och djupa kunskapen om fastighetsmarknaderna i respektive region är en av Svefas starkaste konkurrensfördelar. De två nya kontoren kommer att kunna erbjuda hela Svefas breda palett av tjänster. Samtidigt med etableringarna av de nya kontoren rekryteras även åtta konsulter inom Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling, Förvaltningsrådgivning, Värdering & Analys, Skog & Lantbruk samt Transaktionsrådgivning.
– Med rekryteringarna av åtta nya konsulter och etableringarna av kontor i Karlskrona och Halmstad stärker vi ytterligare vår position som hela Sveriges ledande, oberoende fastighetsrådgivare. Den fördel vi har med en lokal närvaro och en stark organisation bestående av över 180 mycket kompetenta konsulter innebär att vi kan ge våra kunder de bästa förutsättningarna för att göra bra affärer, säger Svefas vd och koncernchef, Mikael Lundström.

Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling har rekryterat två nya konsulter; Sara Jakobsson och Anna Sahlin. Sara Jakobsson kommer senast från en tjänst som fastighetschef på region Halland och har tidigare bland annat arbetat som mark- och exploateringschef på Halmstad kommun. Hon har en gedigen erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfastigheter som såväl stadsbyggnadsfrågor i stort. Anna Sahlin är Lantmätare (KTH) i grunden och har en gedigen erfarenhet av projektledning av stadsbyggnadsprojekt och övriga mark och exploateringsfrågor. Hon kommer närmast från en roll som projektansvarig för stadsutvecklingsprojektet Ursvik.

Förvaltningsrådgivning har rekryterat tre nya konsulter; Åsa Bengtsdotter, Lars Dahlquist samt Peter Hiti. Åsa Bengtsdotter är fastighetsekonom med tolv års erfarenhet av förvaltning av samhällsfastigheter kommer närmast från Fasticon och ett konsultuppdrag för Nykvarns kommun. Lars Dahlquist är senior upphandlingskonsult med långyrkeserfarenhet, specialiserad på entreprenadupphandling. Han kommer närmast från egen verksamhet. Peter Hiti är senior förvaltningsrådgivare, verksam i branschen sedan 15 år och kommer närmast från LEB System och en roll som marknadschef och verksamhetsutvecklare.

Värdering & Analys har rekryterat Martin Rydberg som ny seniorkonsult. Han har 15 års branscherfarenhet från bland annat CBRE och han har de senaste fem åren arbetat som fastighetsvärderare för SBAB.

Skog & Lantbruk har rekryterat Mathilda Hansson som ny Affärschef Norr. Hon är jägmästare och kommer senast från ett regionansvar inom Norrskog och har tidigare även haft olika ledande befattningar inom SCA.

Transaktionsrådgivning har rekryterat Fredrik Bæckström som ny konsult. Han har erfarenhet från JLL och Nordisk Renting. Fredrik Bæckström är civilekonom från Linköpings Universitet och kommer närmast från CBRE där han arbetat som analytiker på Capital Markets.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige