Image

Euroben investerar i Svenska Bostadsfonden

Bolag Euroben, som är försäkringsgivare för en av SAS största pensionsplaner i Sverige, har investerat 50 miljoner kronor i Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB.
Publicerad den 22 Oktober 2013
Lars Swahn. Bild: Svenska Bostadsfonden
Lars Swahn.

Tidigare investerare i denna fond är bland andra pensionsstiftelserna i Ericsson och Sandvik samt Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän och Dunkerstiftelsen.

– Det är glädjande att professionella aktörer på investerarmarknaden visar fortsatt förtroende för oss. Vi har snabbt byggt upp en portfölj av högkvalitativa bostadsfastigheter i regionstäder och pendlingsorter som nya investerare har möjlighet att bli delägare i. Detta i kombination med det stora intresset för en lite tryggare investering som bostadsfastigheter utgör innebär att vi har ett mycket attraktivt erbjudande. Målsättningen för 2014 är en portfölj på 1,5 miljarder kronor i Institutionsbolaget. I och med att Euroben investerar delar av sitt pensionskapital kommer vi ett steg närmare denna målsättning. Vi har många intressanta fastighetsportföljer i storstadsregionerna och våra större regionstäder som vi utvärderar, säger Lars Swahn, vd för Svenska Bostadsfonden Management.

Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB har nu sju institutionella investerare och äger och förvaltar en fastighetsportfölj med cirka 700 lägenheter belägna i Luleå, Trelleborg, Karlskrona och Staffanstorp.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har blivit en generell prispress på marknaden"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets vd Philip Isell Lind af Hageby beskriver för Fastighetssverige hur de hanterar problemen kopplade till corona, konkurrensläget på marknaden och hur de arbetar med kostnadsanpassningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY