Image

Ny ägare in i Offentliga Hus som byter vd

Bolag Bolaget Cadogan köper 50 procent av Offentliga Hus. Bolaget byter samtidigt vd.
Publicerad den 4 September 2014

Offentliga Hus har nya delägare som ger bolaget en markant större förvärvskapacitet. Det är de två bröderna Ely Michel och Franck Ruimy tillsammans med Pierre Ladow som genom sitt privata fastighetsbolag Cadogan köpt 50 procent i Offentliga Hus.

Bröderna Ruimy investerar i flera branscher men framför allt inom fastigheter, där man bland annat har fonden Aerium med över tio miljarder USD i förvaltat kapital. Ruimys har under flera år letat efter en lämplig första investering i Norden och har nu valt att, tillsammans med Fastator – Offentliga Hus andra ägare, arbeta för Offentliga Hus fortsatta tillväxt. Med de nya delägarna förstärker Offentliga Hus sin kapitalbas och möjliggör förvärv upp till fem miljarder kronor, något som också är målsättningen under de kommande två åren. Pierre Ladow blir representant i styrelsen för Cadogans räkning.

I och med inträdet av de nya delägarna lämnar Offentliga Hus vd, Erik Adelsohn, sin post för att frigöra mer tid åt styrelsearbete. Ny vd för Offentliga Hus blir Fredrik Klerfelt.

Offentliga Hus finns idag representerade i 13 kommuner och affärsidén är att förvärva samt förvalta samhällsfastigheter med offentliga hyresgäster som grund. Bolaget vill även vara med och, tillsammans med kommunerna, driva och utveckla samhällsviktiga projekt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Offentliga Hus på Branschguiden

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Vi avlastar kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass.

För Offentliga Hus är fastighetsägande inte bara en fråga om att köpa och sälja fastigheter – det är ett långsiktigt verktyg för att göra Sveriges kommuner mer attraktiva. Och det är ett ansvar vi tar på största allvar. Det betyder att vi arbetar i tät dialog med kommunen, är en lyhörd samarbetspartne...

Läs mer om Offentliga Hus på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY