Image

Offentliga hus köper i Karlstad

Transaktioner Offentliga Hus köper fastigheten Landstingshuset i Karlstad om cirka 10 000 kvadratmeter. Säljare är Catella Real Estate AG KAG.
Publicerad den 24 Oktober 2013
Erik Adelsohn. Bild: Offentliga Hus
Erik Adelsohn.

Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 10 100 kvadratmeter vilka hyrs till fullo av Landstinget i Värmland.

- Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Landstinget i Värmland, som är en av våra viktigaste hyresgäster. Landstingshuset är en kontorsbyggnad med hög trivselfaktor vilken är uppskattad av de 350 anställda som arbetar där. Affären är strategiskt rätt för både oss och Landstinget givet våra övriga hyresrelationer och fastighetens geografiska läge, säger Erik Adelsohn, vd på Offentliga Hus.

Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare till Offentliga Hus. Leimdörfer och Kilpatrick Townsend var rådgivare till Catella Real Estate AG KAG i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige