Image

Offentliga hus köper i Karlstad

Transaktioner Offentliga Hus köper fastigheten Landstingshuset i Karlstad om cirka 10 000 kvadratmeter. Säljare är Catella Real Estate AG KAG.
Publicerad den 24 Oktober 2013
Erik Adelsohn. Bild: Offentliga Hus
Erik Adelsohn.

Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 10 100 kvadratmeter vilka hyrs till fullo av Landstinget i Värmland.

- Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Landstinget i Värmland, som är en av våra viktigaste hyresgäster. Landstingshuset är en kontorsbyggnad med hög trivselfaktor vilken är uppskattad av de 350 anställda som arbetar där. Affären är strategiskt rätt för både oss och Landstinget givet våra övriga hyresrelationer och fastighetens geografiska läge, säger Erik Adelsohn, vd på Offentliga Hus.

Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare till Offentliga Hus. Leimdörfer och Kilpatrick Townsend var rådgivare till Catella Real Estate AG KAG i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Offentliga Hus på Branschguiden

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Vi avlastar kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass.

För Offentliga Hus är fastighetsägande inte bara en fråga om att köpa och sälja fastigheter – det är ett långsiktigt verktyg för att göra Sveriges kommuner mer attraktiva. Och det är ett ansvar vi tar på största allvar. Det betyder att vi arbetar i tät dialog med kommunen, är en lyhörd samarbetspartne...

Läs mer om Offentliga Hus på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY