Image
Bild: Offentliga Hus

Offentliga Hus i kvartsmiljardköp

Transaktioner Offentliga Hus har genom en bolagsaffär förvärvat fyra fastigheter i Värmland till ett underliggande fastighetsvärde om 245 miljoner kronor och en yta om 27 000 kvadratmeter.
Publicerad den 26 September 2012
Bild: Offentliga Hus
Bild: Offentliga Hus
Bild: Offentliga Hus
Erik Adelsohn. Bild: Offentliga Hus. Bild: Offentliga Hus
Erik Adelsohn. Bild: Offentliga Hus. Offentliga Hus har genom en bolagsaffär förvärvat fyra fastigheter i Värmland till ett underliggande fastighetsvärde om 245 miljoner kronor. Bilder: Offentliga Hus. Bild: Offentliga Hus
Offentliga Hus har genom en bolagsaffär förvärvat fyra fastigheter i Värmland till ett underliggande fastighetsvärde om 245 miljoner kronor. Bilder: Offentliga Hus.

Det är offentliga verksamheter i form av äldreboenden, vårdcentral, skola och tandläkarmottagning med landstinget och kommuner som är hyresgäster i fastigheterna.

- Vi tycker att Karlstad och Värmland är en bra del av landet att investera i och fastigheterna ligger helt i linje med vår strategi. Dessa långa hyresavtal ger oss en stabil bas i regionen och vi ser potential för att växa mer här. Vidare har vi fått en mycket positiv bild av Landstinget i Värmland, samt de kommuner vi fått som hyresgäster och tror och hoppas att vi kommer kunna göra mer ihop framöver, säger Erik Adelsohn, vd i Offentliga Hus.


Relaterade artiklar

Ämnen

Offentliga Hus på Branschguiden

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Vi avlastar kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass.

För Offentliga Hus är fastighetsägande inte bara en fråga om att köpa och sälja fastigheter – det är ett långsiktigt verktyg för att göra Sveriges kommuner mer attraktiva. Och det är ett ansvar vi tar på största allvar. Det betyder att vi arbetar i tät dialog med kommunen, är en lyhörd samarbetspartne...

Läs mer om Offentliga Hus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY