Image

Kända profiler vill ta bakvägen till First North

Bolag Fastator, med bland andra Mats Hulth, Ulf Adehlson, Joachim Kuylenstierna och Erik Adehlson, vill ta bakvägen till First North, genom ett omvänt förvärv av energisystembolaget Rehact.
Publicerad den 21 Maj 2015

I kallelsen till Rehacts årsstämma meddelas ett förslag om att byta inriktning på bolaget genom att förvärva Fastator via en apportemission och att byta namn till Fastator.

Aktieägare som representerar 34 procent av kapitalet och 46 procent av rösterna står bakom förslaget.

En ny styrelse föreslås, med de före detta politikerna Mats Hulth (som är styrelseordförande i Fastator) och Ulf Adehlson, Joachim Kuylenstierna och Mats Lundberg – som alla fyra i dag sitter i styrelsen för Fastator, samt omval av Rehacts Svante Norrestad Bengtsson.

Förutom den ovannämnda kvartetten sitter också Olle Knaust (Svensk Fastighetsfinansiering) i Fastators styrelse.

Enligt kallelsen har Fastator ett substansvärde om 288 miljoner kronor.

Fastators största investeringar är Offentliga Hus (fastigheter med offentliga hyresgäster), Konkret Fastighetsutveckling (projekt med stor utvecklingspotential) och Skälsö (som exploaterar fastigheter på Gotland).

Fastators vd är Erik Adehlson.

Årsstämman hålls den 17 juni.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige