Image
Mariette Hilmersson.
Mariette Hilmersson. Bild: Anders Westgårdh/Castellum

Mariette Hilmersson ny ordförande för Fastighetsägarna GFR

Karriär Mariette Hilmersson, vd för Region Väst i Castellum, har valts till ny ordförande för Fastighetsägarna GFR vid ordinarie föreningsfullmäktige, som genomfördes digitalt den 22 april.
Publicerad den 23 April 2021

Mariette Hilmersson har lång erfarenhet från kommunal förvaltning och från fastighetsbranschen. Sedan 2018 är hon vd för Region Väst i Castellum och har tidigare arbetat inom olika befattningar på Fastighetskontoret i Göteborgs Stad. Mariette Hilmersson har även varit vd för Förvaltnings AB Framtiden, som är Göteborgs Stads koncernbolag för de kommunala bostadsbolagen och tillika Sveriges största allmännytta.
– Med sin bakgrund är Mariette helt rätt person att ta över ordförandeklubban och tillsammans med övriga styrelsen och ledningen fortsätta den förändringsresa som organisationen befinner sig i, säger Fredrik Holmgren, sammankallande i valberedningen för Fastighetsägarna GFR.
– Det känns både roligt och hedrande att få ta mig an ordföranderollen. Jag ser fram emot att bidra till arbetet med att positionera Fastighetsägarna som den samhällsaktör vi är. Samtidigt ska vi fortsätta att utveckla medlemserbjudandet så att fler fastighetsägare, oavsett om de är allmännytta, bostadsrättsföreningar, privata bostadshyresvärdar eller kommersiella lokalhyresvärdar känner sig hemma och välkomna, säger Mariette Hilmersson, ordförande för Fastighetsägarna GFR.

Till nya ledamöter, intill ordinarie föreningsfullmäktige 2023, valdes:
Annika Rasmussen, Orvelin Group AB
Fredrik Johansson, Lorentzon Fastigheter
Hanna Lassing, Kanico
Johan Frick, CA Fastigheter
Magnus Henriksson, NWT Fastighet

Sedan tidigare ingår följande ledamöter, valda intill ordinarie föreningsfullmäktige 2022:
Henrik Nilsson, Sigillet Fastighets AB
Johanna Kindberg Bakos, Kindbergs Förvaltning AB
Lars Svensson, Svefa
Marina Fritsche, Wallenstam AB
Niclas Jansson, Jansson Mark AB

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY