Image

Kunskapsporten premiärköper i Malmö

Transaktioner Kunskapsporten har flyttat sitt huvudkontor till Malmö, där man nu också köpt sina första fastigheter. Ett äldreboende och en förskola i en prisbelönt byggnad har köpts från Matell fastigheter.
Publicerad den 16 Maj 2013
Annons
Image

- Kunskapsporten har flyttat sitt huvudkontor till Malmö och är glada över att ha förvärvat de första fastigheterna i vår nya hemstad, säger Joakim Ollén, Kunskapsportens vd.

- Vår inriktning på profilfastigheter kommer till tydligt uttryck i köpet av dessa mycket vackra byggnader. Hus för äldreboende och utbildning ligger inom vår affärsidé och behoven på båda dessa områden är stora i Malmö, säger Joakim Ollén.

Affären omfattar Fastigheter Skolläraren 5 som innehåller en nybyggd och en totalrenoverad byggnad i Stadsdelen Eriksfält. Fastigheten blev prisbelönt för den pietetsfulla renoveringen av den äldre byggnadsdelen och den tidstypiska nybyggnaden, byggd med specialbeställt tegel. Hela fastigheten är uthyrd för förskoleverksamhet.
Vidare innefattar köpet fastigheten Bellis 27 i Videdal med ett fint äldreboende i ett mycket lugnt villaområde.

Totalt omfattar byggnaderna cirka 4 000 kvadratmeter.

Köpet har genomförts som bolagsaffär, genom att hela Matell Fastigheter Syd AB har förvärvats.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige