Image

KunskapsPorten satsar på äldreboende

INVESTERING KunskapsPorten satsar nu också på seniorboende. Med Hässleholms kommun har man skrivit en avsiktsförklaring som innebär att en ny form för äldreboende skall utvecklas. Samtidigt tar KunskapsPorten över fastighetsägandet och driften av ett par befintliga äldreboenden i Hässleholm. Avsiktsförklaringen skall behandlas i kommunstyrelsen den 1 oktober.
Publicerad den 30 September 2008

Hässleholm har identifierat ett behov av att skapa fler flexibla bostäder för äldre. KunskapsPorten, sedan tidigare engagerat i Hässleholm, satsar nu på att utveckla nya former för äldreboende med god service och attraktiva miljöer för äldre invånare. Behovet av att skapa bostäder med en kombination av hög servicekomfort och med möjligheter till aktiviteter och attraktiva omgivningar blir allt större.

Konceptutvecklingen kommer att genomföras i samarbete mellan kommun, med omsorgsförvaltningen, och KunskapsPorten.

Den första nya anläggning som nu planeras, kommer att inrymma ett 70-tal lägenheter och därtill serviceutrymmen för kommunens personal. Vidare kommer det att finnas gemensamma utrymmen med sådana aktiviteter som kan nyttjas av de boende som så önskar.

För att bredda KunskapsPortens engagemang inom äldreomsorgen kommer två befintliga anläggningar att förvärvas, Kaptensgården och Ekegården. Båda dessa anläggningar kommer att hyras av kommunen och drivas vidare på samma sätt som idag.

För KunskapsPorten AB innebär affären i första etappen en investering på cirka 70 miljoner kronor i befintliga fastigheter och därtill nyinvesteringar i storleksordningen 70-80 miljoner kronor.

- Attraktivt och välfungerande äldreboende ligger helt i linje med KunskapsPortens ambition att skapa profilfastigheter, där vi engagerar oss i verksamheten och innehållet i våra fastigheter, säger Joakim Ollén, vd KunskapsPorten AB.

- Vi tror på Hässleholm och för oss är det glädjande och helt naturligt att fördjupa samarbete med kommunen.

- Den konceptutveckling vi nu skall driva tillsammans med Hässleholm kan bli av intresse också för andra kommuner, avslutar Joakim Ollén.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige