Image

KunskapsPorten investerar 150 miljoner kronor

INVESTERING KunskapsPortens förvärv av Kaptensgården, Ekegården och kvarteret Macken i Hässleholm har nu fått klartecken från kommunfullmäktige. Detta innebär att kommunen också sagt ja till KunskapsPortens planer att bygga cirka 70 nya bostäder, trygghetsboende, för äldre kommuninvånare. Förvärvet är på cirka 70 miljoner kronor och den tillkommande investeringen på cirka 80 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Juni 2009

Hässleholm har identifierat ett behov av att skapa fler flexibla bostäder för äldre. KunskapsPorten, sedan tidigare engagerat i Hässleholm, satsar nu på att utveckla nya former för äldreboende med god service och attraktiva miljöer för äldre invånare. Behovet av att skapa bostäder med en kombination av hög servicekomfort och med möjligheter till aktiviteter och attraktiva omgivningar blir allt större.

Konceptutvecklingen kommer att genomföras i samarbete mellan kommunen, omsorgsförvaltningen och KunskapsPorten.

Den första nya anläggning som nu planeras, kommer att inrymma ett 70-tal lägenheter och därtill serviceutrymmen för kommunens personal. Vidare kommer det att finnas gemensamma utrymmen med sådana aktiviteter som kan nyttjas av de boende som så önskar.

För KunskapsPorten AB innebär affären i första etappen en investering på cirka 70 miljoner kronor i befintliga fastigheter och därtill nyinvesteringar i storleksordningen 80 miljoner kronor.

- Attraktivt och välfungerande äldreboende ligger helt i linje med KunskapsPortens ambition att skapa profilfastigheter, där vi engagerar oss i verksamheten och innehållet i våra fastigheter, säger Joakim Ollén, vd KunskapsPorten AB.

- Den befintliga verksamheten på Kaptensgården och Ekegården kommer att fortsätta som hittills i kommunal regi och kommunen hyr både dessa fastigheter.

-Vi tror på Hässleholm och för oss är det glädjande och helt naturligt att fördjupa samarbete med kommunen.

- Den konceptutveckling vi nu skall driva tillsammans med Hässleholm kan bli av intresse också för andra kommuner, avslutar Joakim Ollén.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige