Image

Kunskapsporten säljer i Hässleholm

Transaktioner Hässleholms kommun köper genom bostadsbolaget Hässleholmsbyggen Kunskapsportens trygghetsboende "Hässleholmsporten".
Publicerad den 11 Oktober 2012

Hässleholmsbyggens nettoinvestering blir 161,5 miljoner kronor, vilket motsvarar projektkostnaden.

Köpet gäller endast den del av huset som är trygghetsboende, alltså inte de två översta våningarna som består av ägarlägenheter.

- Det här blir en bra lösning för alla parter, inte minst för hyresgästerna genom att vi kan erbjuda en lägre hyresnivå. Vi har varit lyhörda för de åsikter pensionärsorganisationerna har fört fram och har gemensamt arbetat för att finna en lösning som är bra för alla parter. Projektet behöver en nystart, och det kan vi få nu. Det ligger i allas intresse att lägenheterna hyrs ut och kommer de äldre invånarna till gagn, säger kommunalråd Urban Widmark (M).

Hyressänkningen möjliggörs genom att Hässleholmsbyggen har ett mer långsiktigt avkastningskrav. Det är för tidigt att säga exakt vilken nivå hyrorna kommer att hamna på; Hässleholmsbyggen måste först göra en översyn av hyrorna i förhandling med Hyresgästföreningen.

Kommunen menar att affärsuppgörelsen i första hand gynnar kommande hyresgäster, men den ska också vara ekonomiskt fördelaktig ur ett kommunalt helhetsperspektiv. Även Kunskapsporten ser poänger med affären för att deras satsning på ett högkvalitativt trygghetsboende ska kunna komma till sin rätt:

- I Kunskapsporten är vi mycket stolta över "Hässleholmsporten". Det är ett läckert hus med attraktiva bostäder och en unik service till hyresgästerna i trygghetsboendet. Vi har sett fram emot att under många år äga och utveckla denna fastighet, men vill samtidigt bidra till en lösning som ger möjligheter till en nystart för projektet med lägre hyresnivåer och uppenbara kommunalekonomiska vinster. "Hässleholmsporten" kommer härigenom att än snabbare framstå som den framsynta satsning som kommunen och Kunskapsporten ville åstadkomma när tanken på trygghetsboende lanserades, säger Joakim Ollén, vd för Kunskapsporten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige