Image

Kunskapsporten uppför ”lärande badhus”

Bygg Ängelholms kommun har beslutat att tilldela Kunskapsporten kontraktet för ett badhus i Ängelholm. Kunskapsporten kommer att uppföra, äga och driva anläggningen.
Publicerad den 28 Juni 2011

Projektet är på närmare 250 miljoner kronor och innebär att Kunskapsporten ska låta uppföra ett nytt badhus – med namnet Rönnebadet – vid kanten till Rönne å, mitt i centrala Ängelholm, för att därefter äga fastigheten och driva verksamheten. Kontraktet är på 30 år efter färdigställande.

Rönnebadet kommer att ha en unik, lärande inriktning med fokus på vatten och vattenmiljö. Den som badar i Rönnebadet skall inte bara njuta av vattnet utan också ha möjligheter att lära sig mer om vattenförhållanden lokalt och globalt.

- Det är otroligt spännande att skapa Sveriges första ”lärande bad”, säger Joakim Ollén, vd för Kunskapsporten.

- Inte minst läget precis vid Rönne å ger oss möjligheter att skildra vattenlivet med fiskar och växter, med problem och möjligheter. Samtidigt vill vi skapa södra Sveriges mest attraktiva badanläggning för tävling, lek och rekreation.

- Upplägget i Ängelholm ligger helt i linje med vår affärsidé att erbjuda kompletta lösningar med fastighetsägande i kombination med ansvar för drift och verksamhet. Att detta sker i Ängelholm, där vår huvudägare ES Fastigheter en gång började sin verksamhet, ser vi som en god plattform för ett mycket gott och långvarigt samarbete med kommunen, säger Ollén.

Kunskapsporten ingår i Selingruppen som i övrigt bland annat består av ES Fastigheter, Skandrenting och Balder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige